18. feb, 2021

Beetje pech / beetje geluk

Het meest positieve van dit moment is het weerbericht voor komend weekend.. We kunnen allemaal wel een paar zonnestraaltjes gebruiken. Niet dat het allemaal slecht is hoor, maar alle beetjes positiviteit kunnen we wel gebruiken.  

Als we ons even beperken tot de wereldrampen die in onze hokken gebeuren, de drama’s en meest verschrikkelijke dingen die we mee maken als duivenmelker.. Afgelopen week was zo’n week bij ons op de hokken, bloed aan het plafond en op de kop af 6 jongen gesneuveld. En natuurlijk alle zes jongen uit het kweekhok die ondergebracht waren bij de vliegkoppels. En dan wordt je boos en verdrietig en voor je het weet heb je zelfmedelijden ;-).. Gelukkig duurt dat maar een dag en dan weet je weer dat de rampen in het duivenhok niet meer zijn dan kleine tegenslagen die we allemaal te verwerken krijgen. Zoals A.S. het schrijft “als de problemen zich alleen afspelen in het duivenhok, dan ben je een rijk man”

Wat bij mij altijd help, ik maak dan een lijstje met de jongen die er nog wel zijn en noteer dan de ouders er ook bij. Dan weet je wat je nog wel hebt en dat help echt!

Het is trouwens wel een vervelend iets dat de mannen uit het vlieghok zo ongelofelijk vel zijn, dat hebben we in jaren niet zo erg gehad. Ik kom elke dag met zweet in de handen het hok binnen aan het eind van de dag, ik afwachting wat ik aantref. Maar soms heb je ook een beetje geluk.. ik had twee eitjes overgelegd van een nieuw kweekkoppel die na een dag of wat van de eieren af waren gelopen. In de hoop dat de eieren nog goed waren en dus niet al te lang koud waren geweest.. nu kwam ik gisteravond nog even kijken in het hok en zag ik nog net op tijd dat er een verkeerde doffer op het nest stond te dansen, de rotzak! Afijn, beide eieren waren natuurlijk stuk en gescheurd. En dit terwijl ze al aangepikt waren. In één ei zat nog een beetje beweging en die heb ik toch maar laten liggen, in hoop dat.. en vanmorgen zag ik dat moeders het jong aan het voeren/ vertroetelen was. Het jong is toch uit het ei kunnen komen. Die ringen we straks met nummer 14 en noemen het Cruijff, het wonderkind! Haha gelukkig gebeuren er ook leuke dingen in de hokken.

 

De coronaperikelen op het werk zijn nog niet onder controle, bij de tweede testronden waren er nog 6 besmettingen, De teller staat nu op 32 positief geteste collega’s. Ik ben zelf gelukkig nog gezond, maandag weer testen en dan maar hopen dat er geen nieuwe besmettingen meer bij komen. Zo links en rechts hoor je toch vervelend nieuws, ook van duivenmelkers die door de Corona erg ziek zijn geworden. Hopen dat het héél snel beter gaat en we weer kunnen gaan en staan waar we willen zonder dat we er ziek van worden.

Geniet van de duiven! En tot aan het prikkie  # STAY SAFE  

# Op de foto de “jaarling 75”, ruzie gehad met zijn broer, broederliefde zullen we maar zeggen