15. feb, 2021

Koud

Het was even winter! En op één slechte dag na (de sneeuwstorm dag) is het prachtig weer geweest. Ja, het was verrekte koud.. maar verder was het prachtig. Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat ik helemaal niets met de winter heb, maar als het dan toch winter is dan is het prima zo. En nu maar hopen dat we heel snel overgaan naar mooi voorjaarsweer.

Als het buiten koud is dan is het in de hokken natuurlijk ook koud, vooral de vlieghokken. Het kweekhok en vooral de cel in de garage zijn redelijk behaaglijk, het vriest er in ieder geval niet. We hebben de schuiven in de vlieghokken die in het front zitten, half gesloten gehad. Dit om met name de koude oostenwind een beetje tegen te gaan. Na de sneeuwstorm lagen de zolders ook vol met sneeuw?! Pfff wat een ellende is dat zeg. We zijn daar afgelopen zaterdag mee aan de gang gegaan en de zolders sneeuwvrij gemaakt, de waterzuiger heeft ons daarbij goed geholpen. Als je het niet weghaalt dan wordt het een natte bende als de dooi begint.

We hebben niet veel bijzonders gedaan tijdens de barre kou periode.. alleen de duiven iets meer gevoerd. We voeren toch weer in de bakken, dat zorgt er voor dat de duiven minimaal van het nest afgaan. Ook voeren we het lekkers zoals gritmix met hennep en mineralen in de bakken, zoveel mogelijk er voor doen dat de duiven niet te lang van het nest af gaan. Natuurlijk weet de duif het van nature wel maar je kunt ze het altijd een beetje makkelijker maken. Voor wat betreft het water, we verstrekken 2x per dag, ongeveer 15 minuten na het voeren, vers water. Op dit moment is dat ruim voldoende, liefhebbers waar de (grotere) jongen in de schalen liggen zullen wat vaker het water moeten ontdooien.

Afgelopen weekend is bij ons ook de eerste Calimero gespot, er zijn heel wat lege doppen uit het nest gegooid. We hebben minimaal last gehad van de kou periode, de ouderduiven hebben het prima gedaan. Als het goed is dan liggen er een kleine 40 jongen van de eerste ronde.. de tweede ronde eieren is nu ruim 8 dagen oud. Voor wat betreft de jongen in de schalen wordt het voor ons nog een weekje genieten van de rust, daarna is het voer inscheppen en mest uitscheppen haha! Hoe dan ook is het genieten hoor, voor je het weet zijn de jongen een dag of twintig en gaan de vliegduiven op weduwschap. De tijd vliegt.

 

Afgelopen week met de neus op de feiten gedrukt voor wat betreft Covid 19, oftewel Corona. Op mijn werk ben ik verantwoordelijk binnen het Coronateam en wat je niet hoopt en misschien ook niet verwacht is dan toch gebeurt. De Covid besmetting heeft plaatsgevonden binnen het bedrijf.. en je kunt je niet voorstellen hoe snel zoiets gaat! Als je er zelf niet bij bent geloof je het niet, binnen drie dagen ongeveer een derde van het bedrijf (productielocatie) besmet. We hebben het nu redelijk onder controle, morgen wordt het gehele bedrijf nogmaals getest en we hopen dat de besmettingen nu niet verder gaan. Een aantal collega’s is er flink ziek van, ik kan hier echt wakker van liggen. Ik ben zelf gelukkig nog gezond maar maak het nu wel van dichtbij mee. Ik wens dit helemaal niemand, en voor de mensen die van mening zijn dat Covid niet bestaat.. Ik zou me hier niet te veel over uit laten, je kwets er onnodig mensen mee. Je hoeft je mening immers niet te delen met anderen.

Beste mensen blijf vooral gezond! Als je een beetje om elkaar denkt dan blijf je vooral bij elkaar uit de buurt, klinkt raar maar zo is het wel.

Geniet van de duiven! En tot aan het prikkie  # STAY SAFE  

# Rust op het vlieghok!