3. feb, 2021

Het gaat mooi

We blijven nog even in de ophokplicht en vervoersverbod, kortom in de lockdown. We hebben het allemaal wel een beetje gehad, helaas kunnen we niet anders dan volhouden. Ik bekijk het van de positieve kant en ben blij dat het geen weduwschap is ;-), gelukkig zitten we elke avond gewoon samen op de bank!

Het is nog steeds erg druk met werk en hobby samen, maar gelukkig is de stress er van af. In de hokken is het nu prima te doen en is de rust, voor zover mogelijk, weer terug. Helemaal rustig wordt het niet, daarvoor lopen er te veel driftkikkers met een overschot aan testosteron. Komt natuurlijk ook bij de hokken tijdelijk wel erg vol zitten, ze zitten elkaar ook wel boven op de spreekwoordelijke snavel.

 

Afgelopen vrijdag heeft het laatste koppel het eerste ei gelegd, daarmee zat het hele stel te broeden op precies 14 dagen. Niets op af te dingen en zeer tevreden mee! De eieren van de kwekers zijn inmiddels verlegd en die kunnen aan hun tweede leg beginnen. Totaal zijn er nu 3 eitjes gesneuveld door knokpartijtjes, niet eens bewust hoor.. maar het verkeerd vliegen blijft een probleem bij sommige ADHD duiven. Hopen dat de eieren van de kwekers gespaart blijven en dat die allemaal maar mogen uitkomen.

Zaterdagochtend waren we op tijd bij de hokken en het was koud!! Na het krabben en voeren hebben we de rennen opgezet, de duiven vinden het heerlijk buiten.. ondanks de kou. Na de koffie kwam de zon er door en toen toch maar het badwater klaar gemaakt. Het was net Thermen Bad Nieuweschans, het stoom wat boven het water hangt en de geur van het badzout haha. De duiven hebben er gretig gebruik van gemaakt en heerlijk lang gebadderd. Hier en daar zelfs een duif van de eieren af maar dat weten ze zelf het beste, daar maak ik me niet te druk over. S’ middags nog een keer hetzelfde zodat ook de duivinnen uitgebreid in bad konden. Vanaf nu gaan ze weer ieder weekend.

Februari/ maart zijn de vergadermaanden en de aftrap voor het nieuwe seizoen,  vereniging, afdeling en van het NPO. Dat zal nu ook zo zijn maar ik verwacht niet dat het vergaderingen worden zoals we gewent zijn. We mogen niet samenkomen dus het zal digitaal gaan (moeten), en dan is het niet echt vergaderen maar een aantal beslissingen nemen die geen of weinig discussie behoeven. Tuurlijk zijn er stempunten en er zullen ook punten zijn die opgeschoven worden tot het moment dat er wel weer lijfelijk vergaderd kan worden. Hoe dan ook, we zullen samen moeten accepteren dat 2021 grotendeels een kopie wordt van 2020.

Ik verwacht nog steeds dat we vanaf april kunnen starten met het seizoen, waarschijnlijk met een protocol maar daar zijn we best goed in. En als we mogen.. dan is het zaterdag aanstaande nog 8 weken tot aan de eerste (oefen) vlucht, het is maar dat u het weet ;-)

Tot aan het prikkie  # STAY SAFE  

# Meneer heeft een duif van ons opgevangen en wil er graag mee verder, toch leuk zo’n bedankje.