28. jan, 2021

Ze zitten te broeden

Wat ben ik blij dat ik Groninger ben, dat ik op het platteland woon en dat we gewoon dagelijks de buren kunnen groeten. Er gebeuren hier in de omgeving natuurlijk ook zaken die niet horen en die niet kunnen, maar wat er in de steden gebeurt de afgelopen dagen.. Man, man, man, doe toch e’s normaal!

Wat zijn de problemen die wij op de hokken kennen dan nietig, en wat maken wij ons druk over twee vechtende doffers. Haha we hebben allemaal wel een Geert Wilders in de hokken, zo’n doffer die constant alles en iedereen loopt uit te dagen.

 

Bij ons op de hokken is de rust weer een beetje terug, het waren hectische dagen. Druk op het werk en druk met de hobby, gaat eigenlijk niet samen maar soms is het niet anders. We mogen niet klagen, de duiven doen het prima! We hebben 37 koppels samen gezet en na 8 dagen precies tien koppels het eerste ei, op dag 12 zitten drieëndertig koppels te broeden. Nog vier koppels zonder, waarvan één duivin van oktober dus amper klaar voor de kweek.. twee koppels die wat opstartproblemen hadden en één koppel zonder geldige reden?! Duivin aangekocht is een zomerjong en de doffer van 2019, zal met de tweede leg wel meekomen.

Zaterdag gaan we de eieren van de kwekers overleggen naar de vliegers en mogen de kwekers beginnen aan de tweede leg. Onze Roos mag haar eerste leg wel zelf uitbroeden, Roos is van 2012 en het heeft haar toch wel wat energie gekost om 2 mooie eieren te leggen. Denk dat het beter is voor haar om de cyclus normaal te laten verlopen, dan maar wat later met haat laatste jonkies.

We hebben de rennen deze week weer open gezet, vinden ze toch wel fijn. Als het weer goed is en de wind staat niet vol op de ren dan zitten ze het liefste buiten. Zaterdag moet het bad er ook weer in want ze gebruiken hun drinkwater inmiddels als badwater.. Ze zijn zo gewent om iedere week in bad te gaan.

Nog een dikke week druk op het werk en dan hoop ik weer wat tijd te hebben voor hobbydingen. In en om het hok moet van alles gebeuren en mijn mailbox zit ook tot aan de nok toe vol, alles op z’n tijd zullen we maar zeggen.

Tot aan het prikkie  # STAY SAFE  

# Mooi winters plaatje van de hokken