21. jan, 2021

Het gaat voorspoedig

Afgelopen maandag was het weer eens Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar.. en het jaar is nog maar net begonnen!?  Maar voor ons was het geen blauwe maandag hoor, het was grijs en grauw, winter en herfst tegelijk.

In de hokken is het voorjaar gelukkig al wel begonnen, de duiven zitten gekoppeld! 37 koppels om precies te zijn. We zijn nu al bijna een week verder en het gaat prima! We mogen echt niet klagen, alhoewel we wel Hollanders zijn natuurlijk. Het gaat nooit helemaal vlekkeloos en het kost best wel wat energie om het in goede banen te leiden, je moet er even bij blijven maar dan heb je ook wat 🙂

Net nu het even druk is bij de duiven is het op het werk ook ontzettend druk, zal je altijd zien natuurlijk. Maar zoals Cruijff het zo mooi kon zeggen, “elk nadeel heb z’n voordeel..”  Doordat ik alleen vroeg in de ochtend veel tijd heb maken we dan alles in orde, de koppels die we nog niet helemaal vertrouwen blijven lekker opgesloten zitten. En nu na 5 dagen is alles prima gewent! En is de verzorging ’s avonds zo gepiept

We voeren de koppels de eerste week ‘s morgen en ’s avonds in de vakken, dat doen we even tijdelijk hoor, straks gaat het weer in de grote bak. Het voordeel van voeren in de vakken is dat de duivinnen niet zo op zoek gaan naar eten en dat maakt de doffers weer een stuk rustiger. Er moet zo weinig mogelijk beweging zijn buiten de vakken. Ach, het ergste hebben we gehad zullen we maar zeggen. Nu maar hopen op een goeie leg en niet al te veel problemen met vechtende duiven.

Ik krijg best vaak de vraag of we ook gaan vliegen dit jaar, in verband met de Corona pandemie. Mijn antwoord is dan een overtuigende “Ja zeker, we gaan vliegen dit jaar!” Dat denk ik niet alleen omdat ik het graag wil, maar ook omdat ik denk dat in het voorjaar de buitensporten weer mogen en kunnen. En als dat het geval is mogen wij ook weer. Weliswaar volgens de opgestelde protocollen, maar dat zijn we al wel een beetje gewent. Dus beste mensen, doe net als andere jaren en zorg dat je duiven begin april aan de start kunnen staan. Je kunt beter 2 weken te vroeg zijn dan 2 weken te  laat, wat dat haal je niet meer in.

Nog even een beetje reclame, op www.duiven.net start vandaag een bonnen verkoop t.b.v. de ladies league Afdeling 10 N.O.N. Marjolein heeft er heel veel werk van gemaakt en het ziet er super uit! Ik hoop dat het een goeie verkoop wordt, dat gunnen we de dames van onze afdeling.

Tot aan het prikkie  # STAY SAFE  

# Kweekcel, de samenkweek met Team Roording is begonnen!