5. jan, 2021

Veul Haail en zegen!

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Wij wensen iedereen die onze site leest veel voorspoed, gezondheid en geluk in 2021.   

De kerstvakantie en feestdagen zitten er weer op, het jaar 2020 is voorbij. Het was een raar jaar maar heeft toch ook veel goede dingen gebracht, jammer dat het overschaduwd wordt door de corona shit. De vakantie was heerlijk, we hebben vooral heel veel niets gedaan haha. De feestdagen waren gezellig, we hebben niets tekort gehad 😋

Voor wat betreft de duiven hebben we niet veel gedaan eigenlijk, wat meer overdag de duiven verzorgt. Alles is geënt en de laatje zijn verkocht en inmiddels verhuist, dat was het wel zo’n beetje. Eind volgende week gaan we koppelen, waarschijnlijk donderdag de 14e. Nog wel even kijken of het met het werken goed uitkomt.. Met een beetje geluk (of pech, net hoe je er tegen aan kijkt) hoeft Marit nog een weekje of twee niet naar school.. kan ze mooi om de koppels denken en de vakken om beurten los laten. We gaan 35 koppels samen zetten, lijkt ons genoeg. En nu maar hopen dat het niet al te koud wordt de komende weken.

We hebben de lampen nu weer wat eerder en wat langer aan en we schakelen volgende week over op kweekvoer. We houden het wel eerst bij één keer per dag voeren hoor, dat is wel lekker makkelijk. Ongeveer een week voordat de eieren uitkomen gaan we over op twee keer per dag. We gaan weer richting het voorjaar! Het duurt nog even maar we zijn er wel weer mee bezig..

We zijn dol op het bestuderen (koekeloeren) van de verkoopsites en het aanbod aan duiven en bonnen. Voor wat betreft de bonnenverkopen vooral van verenigingen in onze omgeving. We proberen altijd wel een leuke bon te scoren, een hokbezoek en daarbij een jonge duif, geweldig toch. We hebben zelf 2 bonnen geschonken, voor buurvereniging de Olle Witte en voor de bonnenverkoop t.b.v. de Ladies league afdeling 10. Soms vallen liefhebbers op doordat ze veel bonnen, duiven of een koppel eieren schenken.. vorig jaar waren dat de gebroeders Jager uit Blijham, en dit jaar valt de naam Beute-Hansen op. Overal kom je geschonken bonnen tegen van deze liefhebbers, Chapeau, echt fantastisch!!   

 

Wat kan duivensport toch mooi zijn!

Door veel fysieke klachten is na het afgelopen seizoen een lid van onze club gestopt met de sport, het wou gewoon niet meer.. Ongeveer twee weken geleden hoorde ik van een ander lid van de club dat de liefhebber spijt heeft en de duiven erg mist, “niks is niks”, ik kom de stoel niet meer uit..” Dit heeft me een paar dagen door het hoofd gespeeld en zat me niet lekker, dus toch maar gebeld. Ik heb aangeboden om een paar duiven uit te zoeken voor hem, dan zit er weer wat en kun je een paar jongen kweken. Ik had een blije melker aan de lijn, hartstikke bedankt mienjong! De hokken zijn weer in orde gemaakt en afgelopen zaterdag zijn de duiven verhuist.. en nog iets moois, ik heb met een goed spelende liefhebber van onze club contact gehad en het verhaal verteld. Twee uur later heb ik ook daar een flinke korf met duiven weg mogen halen, en wat voor duiven! Ik heb op papier de koppels samen gezet en hoop dat er een paar leuke jongen uit voortgebracht gaan worden, en het belangrijkste is natuurlijk het vertier en plezier.

Zo kan het dus ook, duivensport op z’n moois # laten we wat meer om elkaar denken.

# STAY SAFE  Ook in 2021

# De lichten aan, laat het voorjaar maar komen.