31. dec, 2020

Dat was 2020

De laatste dag van het bijzondere jaar 2020. Ieder jaar heeft iets moois en natuurlijk ook iets wat minder mooi is. Het is heel persoonlijk, wat de één prachtig vindt is voor de ander verschrikkelijk. Wat we dit jaar allemaal wel gemeen hebben is de wereldwijde Covid-19 pandemie, dat geeft ons leven op dit moment minder glans dan we gewend zijn.

 

Als we terugkijken over het duivenjaar 2020 is het slechtste wat ons is overkomen het verlies van onze Karma, NL16-1826076. Op haar allerlaatste vlucht is ze achtergebleven en op maandag kreeg ik een telefoontje dat ze was gevonden, ongeveer 30 KM van huis in een weiland. Ook dit is duivensport, maar wel het slechtste wat is gebeurt in 2020!

Gelukkig zijn er ook mooie dingen gebeurt in en om de hokken, heel veel mooie dingen. Het sportieve seizoen was ondanks alle beperkingen prima, we hebben een goed seizoen gehad! Onze oude duiven hebben met name op de snelheidsvluchten geknald en de jonkies hebben de eerste 4 j.d. vluchten en de natour goed hun best gedaan. We hebben mooie uitslagen gemaakt met vroege duiven in de club en in het rayon.

Binnen onze club hebben we afscheid genomen van Meinie, een vriend van iedereen! Dan staat de (duiven) wereld even stil en weten we weer dat alles maar heel betrekkelijk is. Het laatste wat we voor Meinie hebben gedaan is goed onderdak gevonden voor zijn duiven, en dat geeft een goed gevoel.

Ondanks dat het hele verenigingsgebeuren ‘plat’ lag, hebben we er toch een goed en leuk jaar van gemaakt. En het belangrijkste, we zijn allemaal gezond gebleven. We gaan hopen dat het komende seizoen alles dubbel en dwars weer mogen inhalen.

Als afdelingsbestuurder maak je ook wat mee, zelfs in een jaar als deze. Persoonlijk het meest negatieve is wel de dreigende telefoontjes van dronken leden die mij laat op de avond en midden in de nacht moeten vertellen wat voor waardeloze bestuurder ik ben. Als je probeert om alles naar eer en geweten te doen, dan zijn dit wel dieptepunten van onze sport.

Ondanks dit voorval zijn er gelukkig ook heel veel positieve berichten geweest, veel meer dan de negatieve. Het laat zien dat we samen op weg zijn richting toekomstbestendige duivensport. Het is goed dat veel leden ons scherp houden en hun mening niet onder stoelen of banken schuiven, zo creëren we draagvlak!

 

Voor 2021 zijn we positief! We doen samenkweek met Team Roording en daar kijken we echt naar uit. Er zijn een paar hele fijne duiven naar Heiligerlee gekomen, nu maar hopen dat de jonkies hieruit hard naar huis kunnen en willen. Onze vliegploeg is de hele winter in goede doen geweest, we komen dagelijks met plezier op de hokken. De nieuwe jaarlingen geven ons hoop en de twee en drie jarigen geven ons vertrouwen. Nog een paar dagen en dan begint het seizoen 2021 ook voor ons!

En dan onze hoop en wensen voor het nieuwe jaar. We hopen natuurlijk op een Coronavrije samenleving, weg met die anderhalve meter! We hopen dat we zo snel mogelijk weer kunnen en mogen doen waar we het meest naar verlangen, en dat hopen we voor iedereen!

We wensen iedereen veel gezondheid, geluk en ook liefde. En voor wat betreft de duivensport, laten we een beetje meer om elkaar denken.

 # STAY SAFE  Ook in 2021