24. dec, 2020

Fijne dagen

Het nieuws is iedere dag hetzelfde.. Corona! Het houdt ons allemaal bezig en we kennen allemaal wel iemand die inmiddels besmet is (geweest) met de Covid-19 virus. Het komt steeds dichterbij!

Is er dan geen nieuws waar we vrolijk van worden? Echt nieuws is het niet maar ik word er wel vrolijk van dat het jaar 2020 over 8 dagen ten einde is. En waar ik ook vrolijk van word is dat de kortste dag is geweest en dat vanaf nu de dagen weer een beetje langer worden, we gaan  weer de goede kant op 🙂

 

Als ik in de hokken kom word ik ook blij, alles gaat zoals je dat als melker graag wil. We hebben dus geen klagen, nou misschien dan toch een beetje, we blijven wel Nederlanders natuurlijk.. Net als voorgaande jaren lopen onze duivinnen aan. Waar we in het vliegseizoen geen last van hebben, hebben we nu dubbel en dwars. Onze duivinnen houden zo van elkaar, het is een en al liefde bij de wichter. Het is om gek van te worden. Naja, we laten ze nog maar even voor nu en dan ruim een week voor het koppelen gaan we de liefdesparen scheiden. Anders is er kans dat na de koppeling de duivinnen hun eerste ei leggen na drie of vier dagen.

Aanstaande dinsdag worden alle hokken PMV geënt, dan hebben we dat alvast gehad. En dan kunnen we langzaam toewerken naar de koppeldatum. Niet dat we veel extra doen hoor, het is meer dat we zelf naar de datum toe werken. Het is toch een dikke week stressen als je de duiven hebt gekoppeld. Het kost hier en daar een snipper uur om de boel een beetje goed te begeleiden. We hebben voor het eerst alle vakken dicht bij de doffers, dus het uitzoeken van hun bak gaat ook nog wel wat energie kosten. Denk dat er links en rechts wel een gevecht gaat plaatsvinden.

De kweekduiven van Albert Roording zijn al goed gewent op de hokken, ze beginnen zich al lekker thuis te voelen. Komende week gaan de kweekdoffers op de hokken waar ze blijven en dan kunnen de bakken open. De meeste doffers hebben al jaren een vaste bak, wat nieuw is moet zich daar bij schikken. Dat is niet anders en gaat vast goed komen!

De winterkwekers hebben het goed getroffen met de temperaturen, om te kweken is het prima weer! Nu maar hopen dat het in Februari ook goed weer is als de jongen uit-gewent moeten worden.

We hebben nu een paar dagen vakantie, even niet werken! Ik kan niet zeggen dat ik er aan toe ben maar heb er wel heel veel zin. We zullen niet veel beleven maar dat maakt het niet minder leuk.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Beste mensen, ondanks alle beperkingen wens ik jullie allemaal een fijne tijd. Geniet van de komende dagen en probeer positief te blijven, het leven is te mooi om niet te genieten.              # STAY SAFE