16. dec, 2020

Lockdown

Wat een crisis! De donkere dagen voor kerst.. en daarna. We beseffen nu nog niet zo goed wat het inhoud om in lockdown te zijn, maar ik denk dat het besef snel zal komen.

Van de week bericht gehad dat Hilko Postma is overleden, een zeer triest bericht. Hilko is binnen onze afdeling een grote naam in de duivensport, een duizendpoot die altijd bezig was met van alles en nog wat om de duivensport mooier en beter te maken. Dit staat los van de covid-19 perikelen maar geeft wel weer aan dat gezondheid het aller belangrijkste is!

Het wordt een rustige periode zo rond de feestdagen.. toch even gedacht aan koppelen. Maar of we het ook echt gaan doen weet ik niet, ik kan maar moeilijk afwijken. Misschien wat extra voorbereiding en misschien zelfs wel een dagje voor koppelen, misschien, misschien.. we zullen zien.

 

Afgelopen vrijdag zijn we op pad geweest naar Eefde, naar team Roording om precies te zijn. Een aantal weken geleden waren we op bezoek en toen zeer onder de indruk geraakt van de gesprekken en van de duiven. We zijn maar kort in de hokken geweest en ook maar een paar duiven in handen gehad, maar dat heeft dus wel indruk gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken, Albert heeft een ploeg jonge kweekduiven, gehaald bij Stefaan Lambrechts, waar nog niet uit gekweekt is. En omdat er meer goede kweekduiven zitten dan beschikbare vierkante meters, hebben we afgesproken dat er een deel van die kweekduiven tijdelijk verhuizen naar Heiligerlee.

Hoe we precies gaan koppelen weten we nog niet, dat zijn we nu aan het puzzelen. We gaan een deel samen zetten en een deel kruisen, we gaan in ieder geval proberen om zo goed mogelijk te kweken. De kweekduiven zijn super, zowel afstamming als bouw. Maar de jongen ervan zullen moeten uitwijzen hoe goed ze werkelijk zijn. We hebben er alle vertrouwen in, de snelheid zal weer een flinke impuls krijgen hier in Heiligerlee! En uiteraard ook in Eefde 😉

 

In en om de hokken gaat het verder prima! We hebben geen klagen en de duiven volgens mij ook niet. Ondanks de donkere, natte herfstachtige dagen doen de duiven het bijzonder goed. We voeren al geen ruimengeling meer, de komende weken is het half start en half athletic van matador en daarna gaan we over op volledig kweekvoer. We doen nog steeds twee keer per week Sedochol over het voer en één of twee keer per week olie met biergist. We voeren ruim voldoende en af en toe is het een dag vasten, sommige duiven zijn toch snel aan het gewicht hoor. Het zijn ook net mensen soms haha!

Vandeweek in de duivenkrant (’t spoor) een leuke uitslag van de eendaagse Fondspiegel. Het gaat om Jong categorie 3: 61 ingekorfde duiven of meer over 3 vluchten.. Bij de beste 10 maar liefst 3 liefhebbers uit onze afdeling, dat is 30%. Op een mooie 9e plaats onze clubgenoot en duivenvriend Hilbrand Smit, wat een mooie prestatie!

De laatste maand van dit jaar is al weer halverwege! We kunnen nog even genieten van 2020.. veel plezier met de duiven              # STAY SAFE

# Uitslag Fondspiegel categorie 3