8. dec, 2020

Coronatest

Het heerlijk avondje is inmiddels geweest ;-) het was gezellig! Ondanks dat we in het gezin geen kleine kinderen meer hebben vinden de grotere kinderen het nog steeds erg leuk om verrast te worden door Sinterklaas. En gelijk hebben ze!

Ik weet nu precies wat onze duiven voelen als ze op controle gaan bij Nanne Wolf.. Afgelopen zaterdag was ik aan de beurt voor een Corona test, en het was inderdaad net als bij Nanne, zo met een wattenstaafje door de krop haha. Gelukkig snel uitslag en deze was negatief. Je voelt je bijna crimineel als je tegenwoordig verkouden bent, je durft de straat niet op.

 

In en om de hokken gaat het prima! Bij de duiven geen verkoudheid of iets wat er op lijkt, ze doen het goed. De vliegduiven zijn inmiddels ook zo goed als glad, hier en daar loopt er nog een die nog niet helemaal strak is. Wat zijn ze dan weer mooi he, allemaal kampioenen haha. De laatjes zitten nu lekker in hun rui, precies volgens de natuur. De laatjes doen het bijzonder goed.. zo goed dat ik overweeg om het hok te gaan gebruiken voor de eerste ronde jongen 2021. (het is nu een over hok die we gebruiken voor rest en over duiven en aan het eind van het jaar voor de latere jongen).

Maar hoe mooi de laatjes ook zijn, ze moeten binnenkort wel verhuizen. Normaal gaan ze naar verenigingen als schenking. Maar ja Corona he, dus dat gaat nu niet. We zetten de info volgende week op de site en voor een klein prijsje mogen ze dan verhuizen. Totaal 10 duiven, 7 laatjes en 3 oude duiven die te goed zijn om ‘op te ruimen’, dus dat gaan we dan ook niet doen.

 

Vanavond is er weer een persconferentie, ik vrees het ergste! Naja, het ergste is al lang aan de gang natuurlijk. We krijgen het virus maar niet onder controle. Ik denk dat we pas met vaccinatie stappen zullen zetten. Ik verwacht dat het de boodschap van vanavond is, we gaan in januari starten met vaccineren.. Eerst de kwetsbaarste groep en daarna de duivenmelkers, vervolgens het zorgpersoneel enz. enz..

Vrijdag hebben we een vrije dag van werk en school, we gaan duiven halen.. komend jaar gaan we (weer) samen-kweken. Er komen duiven naar Heiligerlee van zeer getalenteerde lijnen, lijnen die precies bij onze duiven passen. We gaan veel  kweken en de duiven flink testen. We hebben er alle vertrouwen in. Volgende week meer info!

Nog 23 dagen om van het bijzondere jaar 2020 te genieten..   # STAY SAFE

# Coronatest bij Nanne 🙂