3. dec, 2020

Ooh kom er eens kijken..

Even later dan ik graag had gewild..  In de maand december heb ik het altijd erg druk met werken. In de logistiek is het einde jaar altijd alles rechtzetten wat er in de voorgaande maanden fout is gegaan.

Ondanks de drukte op het werk lukt het gelukkig wel om de duiven dagelijks goed te verzorgen. Als je de hele dag op kantoor bent geweest is het heerlijk om een uurtje buiten bij de duiven te zijn. De verzorging is een makkie en kan bijna op de automatische piloot.

 

Vorige week de uitslag gehad van de stemming start vliegseizoen 2021 vanuit Duitsland voor of tegen. Het gaat natuurlijk om een pilot, geen definitief iets.. De pilot moet uiteindelijk duidelijkheid geven aan de leden en de keuze makkelijker maken om het juiste te stemmen voor de toekomst. Voor nu is de uitkomst Voor het starten uit Duitsland. Wij zijn blij, nu onze duiven nog haha!

Afgelopen zaterdag de NPO ledenraad, geheel in de stijl van het nieuwe nu.. digitaal dus. En wat we er ook van vinden, er was in ieder geval één heel groot voordeel, de hele vergadering binnen 2 uur afgerond! Ondanks dat het voor iedereen toegankelijk was, was de animo bijzonder laag. Op het hoogtepunt van de vergadering was het bezoekersaantal 247. De uitkomst van de vergadering/ stempunten is duidelijk en transparant, dat heeft dit nieuwe bestuur goed opgepakt! Maandag aanstaande is er nog een vergadering omtrent het opnieuw indelen van de sectoren, of niet opnieuw indelen.. het is maar net wat de meningen zijn. Dat het NPO bestuur dit zelf oppakt is wel verrassend.

 

In en om de hokken gaat het goed! Nog een groot aantal duiven in handen gehad en alleen de vrouwen waren aan de stevige kant (zal maar niet zeggen dat het net mensen zijn ;-)), de heren zagen er prima uit. We gaan niet krapper voeren hoor, het wordt vanzelf kouder en dan gaat het overtollige er wel weer van af. We eten allemaal een beetje meer in deze periode, en het liefst ook nog stamppot. De parakuur zit er op, hopelijk blijven we paratyfus vrij! De enting PMV doen we normaal altijd in het begin van het nieuwe jaar, dat zal nu niet anders zijn. Ik denk dat na de enting de kriebels van het kweken er wel weer zijn, wanneer we precies gaan koppelen weet ik nog niet. We hebben nog wel even.

Zaterdag de belangrijkste verjaardag van het jaar.. Sinterklaas! Een leuk familiefeest, met zwarte Piet ;-)  Het is net als met duiven, een kras is een kras.. of het nu een lichte is of een donkere.

Geniet er van!

# STAY SAFE

# Een roetveegduif (bron Peter van der Merwe, duif is Gwen)