24. nov, 2020

Rustige weken

Nog een paar dagen en dan zitten we alweer in de laatste maand van dit vervelde Corona jaar. Nog een paar dagen en dan beginnen de fanatiekelingen de duiven alweer te koppelen.. Koppel je op 27 november dan ring je de duiven op 1 januari, dan zijn ze een dag of zeven.

Nou, bij ons nog niet hoor. We genieten nog even van de rust en van alle andere dingen die de maand december ons brengt. We hebben al wel weer heel veel duiven in handen gehad en ze zullen er wel klaar voor zijn hoor, de kwekers sowieso en de oude en jonge vliegduiven staan nog op 1 en soms 2 pennen. Ze zijn al wel weer mooi glad en glimmen als de (jenever) neus van onze buurman, daarover dus niets te klagen.

In en om de hokken is het zoals de laatste weken, erg rustig. Geen bijzonderheden te melden. Alleen dan misschien dat we met de tweede en dus laatste week bezig zijn van de jaarlijkse Parakuur. Maar goed, dat is niet echt bijzonder natuurlijk.

 

We hebben gestemd voor voortzetting of stoppen met de Duitslandpilot, ben benieuwd naar de uitslag. Resumerend naar het afgelopen jaar moet het toch nog een jaar doorgaan, zou je denken! Vorig jaar is het ook met een ruime meerderheid aangenomen.. Nog even afwachten.

Zaterdag is er na lange tijd weer een vergadering van de NPO, de NPO ledenraad. Weliswaar digitaal, dat zal wel even wennen zijn, maar het gaat door. Denk dat het nieuwe bestuur er ook wel klaar voor is, lang genoeg achter de schermen gewerkt, het wordt nu tijd op stappen te maken. Er staan genoeg punten op de agenda, ik denk dat het een lange zit gaat worden.

 

Nog even een beetje reclame maken.. De gebroeders Jager verkoopt weer een aantal jonge duiven, (www.duiven.net)   Ik heb gekeken en het ziet er weer prachtig uit! Aangezien het geen tovenaars zijn moeten de duiven wel van super kwaliteit zijn, anders kun je niet de uitslagen maken die de gebroeders maken.

# STAY SAFE en geniet van uw duiven!