17. nov, 2020

Duivensport in het nieuws

Wat een verkoop! Werkelijk fenomenaal, niet één slechte duif in de verkoop.. dat is natuurlijk een beetje onzin, er zijn maar weinig duiven zo veel geld waard. Het is maar net wat een gek (of Chinees) er voor geeft. Maar ik heb wel met bewondering zitten kijken naar de verkoop van de twee top duivinnen “New Kim” en “Maria”. Deze twee atleten zijn samen verkocht voor € 2.300.000 (2.3 mln.) Dat is een heule bak mit centen.

De vier duurste duiven, New Kim, Maria, zoon New Kim en de moeder van New Kim.. samen goed voor € 3.300.000 (3.3 mln.)!

Pipa legt uit waarom een investering van 1.6 mln. voor een duif een goede investering is, bron Pipa.be

De 12 kinderen van New Kim brachten samen 1,46 miljoen EUR op. De 26 kleinkinderen New Kim brachten samen 694.500 EURO op. Theoretisch een aantal duiven die op 1 jaar te kweken zijn. New Kim is momenteel slechts 2 jaar oud. Deze 12 kinderen en 26 kleinkinderen brachten 2,15 miljoen EURO op, ruim 500.000 EUR meer dan New Kim zelf.

Die Chinezen zijn zo gek nog niet haha!

 

In en om onze hokken gaat het goed, onze asbakkenras duifjes bezorgen ons veel plezier. Zelfs in de (winter) rust periode. Ze zitten er prima bij, we hebben niets te klagen. Inmiddels zijn we begonnen met de paratyfuskuur, iets wat wij toch wel belangrijk vinden. Maar al te vaak hoor je dat het de kop opsteekt tijdens de kweek of in het begin van het vliegseizoen, we zijn er liever vooraan. Je weet maar nooit.

Verder valt er in de hokken niet veel te beleven, de duiven zitten graag buiten in de rennen. Frisse lucht kan nooit verkeerd zijn, en zo zien ze ook nog eens wat over vliegen. Zo zagen we van de week nog een gierzwaluw boven de hokken, die gaat de winter niet redden ben ik bang.

 

Het gesprek buiten de hokken gaat over het vliegprogramma voor 2021, en dan met name de start. Gaan we starten vanuit Duitsland of blijven we in Nederland? Zoveel mensen zoveel wensen zullen we maar zeggen, het valt ook niet mee om na jaren vanuit “een andere richting” te vliegen. Iedereen kijkt natuurlijk naar eigen hok/ ligging enz.. Het is goed dat we hierover een democratisch besluit nemen en niet op basis van een persoonlijk argument.

Onze mening? Wij stemmen Voor starten vanuit Duitsland. Voor aanvang van het seizoen 2020 waren we nog een beetje sceptisch, maar eerlijk is eerlijk.. we hebben prima vluchten gehad vanuit Duitsland, mooie concoursen zonder verliezen. Als de meerderheid tegen stemt dan is het ook prima hoor, we gaan er geen dingetje van maken. Dat is nu eenmaal de democratie. (maar we hopen het wel haha!)

 

Afgelopen vrijdag een super leuke dag gehad! Een dagje niet werken is natuurlijk altijd erg fijn maar als je dan ook nog een dagje aan het duivenmelken bent is het helemaal super. We zijn op bezoek geweest bij Albert (Team) Roording in Eefde. Koffie gedronken, gekletst over duiven en over de randzaken van onze sport, en als laatste nog een paar hele fijne duiven bekeken. Daar zitten echte klasbakken! Daarna nog een kop koffie gedaan bij Nick Aaldering (Aaldering Pigeons), en uiteraard ook over duiven gepraat. Nick is zo fanatiek als het over duiven gaat dat hij amper stil op zijn stoel kan blijven zitten, op en top melker. Dat fanatieke zag ik ook bij Albert trouwens, komt vast door de afdeling/ regio waarin ze vliegen. De concurrentie is daar belachelijk groot.

Afijn, het was een prachtige dag.. en natuurlijk zijn er nog een paar sterren mee naar Heiligerlee gegaan.

Vanavond Covid-19 persconferentie, ben benieuwd!

 Geniet van de duiven!             # STAY SAFE

 

# Poes kan niet tussen de duiven liggen, dan maar een ander plekje zoeken.. de BBQ 🤩