10. nov, 2020

En weer een week

Gekte in de wereld! Zo begon ik vorige week.. het is weer een beetje rustiger, maar in Amerika is het stilte voor de storm ben ik bang. Die rooie clown leg zich er vast niet bij neer, de US soap zal nog wel even voortduren. Met Corona gaan we gelukkig weer een beetje de goede kant op, en nu maar hopen dat we het met elkaar kunnen volhouden. En als laatste de verkoop van de van der Wouwer kolonie.. Tja, de teller staat op bijna 3 miljoen voor de totale ploeg, en we zijn er nog lang niet!

Thuis hebben we gelukkig geen last van gekte ;-) Op de hokken gaat het prima, de rui gaat gestaag door. Hier en daar zijn er al weer een paar die mooi glad zijn, maar er lopen ook nog een paar die niet om aan te zien zijn haha! Ook onze Huts lijkt op een geplukte kip op dit moment. Het zal nog wel even duren voor alles weer strak in het pak zit. De laatjes beginnen nu ook lekker te ruien, de natuur doet goed z’n werk.

Ik zag dat er bij de kweekduivinnen al weer een eitje gelegd is, ieder jaar het zelfde en ook ieder jaar het zelfde trio. Met z’n drietjes maken ze er een leuke winter van.. zal wel in het soort zitten, alhoewel we dit bij de vliegduivinnen nog nooit hebben gehad. Ik laat ze maar lekker zitten, nog nooit geen hinder van gehad bij het koppelen.

Afgelopen zaterdag het duivinnen-hok grondig schoongemaakt, roosters er uit, stofzuiger er door en zelfs de ramen gesopt. Spik en span in het vrouwenverblijf. Dat is zo’n beetje wel het spannendste wat er is gebeurt in de hokken deze week, het is nog steeds lekker rustig.

Gisteravond kennis gemaakt met het nieuwe NPO bestuur, helaas niet face to face maar via de computer. Tegenwoordig gaat alles via Skype en Teams, we halen de jeugd nog in met dit digitale gedoe. We hebben een leuk gesprek gehad! De mannen (en vrouw) hebben nog een hoop werk te doen, maar ze zijn goed bezig!

 

Vrijdag hebben we een vrije dag gepland, we gaan een rondje Zutphen, Brummen, Eefde maken. Gezellig doeffies kiek’n, zin in!

15 en 16 november as. lopen de van der Wouwer veilingen af, beide dagen om 11:00 uur. De teller staat nu op € 2.667.900,= En daar komen nog heel veel centjes bij! Dit is toch genieten, we houden het in de gaten.

 Geniet van de duiven!             # STAY SAFE

 # Onze vliegdoffers aan hun dagelijkse avondmaal