3. nov, 2020

Gekte..

Gekte in de wereld! We zitten al maanden in de Covid-19 perikelen, er lijkt maar geen eind aan te komen. Vanavond is er weer een persconferentie, ben benieuwd.. en eigenlijk ook weer niet. Ik heb het al eerder gezegd, we hebben allemaal onze mening maar hier houden we ons aan wat er van ons wordt gevraagd. #wij doen mee.

Nog meer gekte in de wereld! Presidentverkiezingen in Amerika. In de USA moet alles groter en groter, wat een enorme gekte is het daar op dit moment. Ik ben blij dat ik geen Amerikaan ben 🤭 Ook hier heeft iedereen een mening over, ik zeg verder maar niets maar hoop wel dat pipo de clown uitgespeeld is.

En dan de gekte in duivenland! De verkoop van Gaston van de Wouwer.. “New Kim”  binnen een paar uur op € 1.300.000,= Geen idee waar het gaat eindigen met deze top-duif, ik denk dat er nog wel een paar biedingen gaan komen. Ik vind het prachtig om te volgen! En ja, ook hierover hebben we allemaal een mening, of het nog iets met duivensport te maken heeft weet ik niet maar leuk is het wel. Ik hou wel van een gokje.. ik denk dat het totaal bedrag voor de verkoop van alle 445 duiven (wel veel duiven he..) € 6.726.000,= gaat opbrengen. Het wordt een nieuw record, dat kan niet anders.

Tot zover de gekte van dit moment haha!

In en om de hokken in Heiligerlee gaat het prima, alles en iedereen geniet van de herfstperiode.

Afgelopen zaterdag hebben we het stenen kweekhok flink onder handen genomen. Marit moest vroeg uit de veren om te werken, ik heb haar even gebracht.. dus ik was ook lekker vroeg. De kweekdoffers zaten voor 7:00 uur in de mand, kon ik lekker m’n gang gaan in het hok. Nu de rui zo goed als klaar is bij de ouwe rakkers, werd het tijd om het hok lekker te poetsen. Onder de roosters en in de vakken, het plafond en natuurlijk de ramen en deuren. Zo rond de middag was het hok helemaal spik en span! We hebben de kweekdoffers één voor één in handen genomen en rustig bekeken, best leuk even zo in deze periode. Van Trea kregen ze allemaal een paar druppels tegen ongedierte en konden ze weer terug in het hok.

Zondag uiteraard het wekelijks zwemuurtje.. wat vinden ze dat heerlijk! Verder geen activiteiten op de hokken, lekker rustig allemaal.

De bestuursvergaderingen van de afdeling worden “gewoon” twee wekelijks gehouden, via skype. In het begin was het wel even wennen hoor, met zoveel mensen vergaderen via de computer.. Maar nu gaat het als vanzelf, we vergaderen constructief en er is voldoende ruimte om er plezier aan te beleven. Sommige zaken moeten ook gewoon doorgaan, de NPO ledenraad eind deze maand gaat ook gewoon door. Weliswaar een beetje aangepast en uiteraard ook via de computer, maar het gaat door. Stilstaan is ook geen optie, en dat zaken anders gaan dat hoort er nu een beetje bij. Het is een uitzonderlijke situatie, en zo moeten we er ook mee omgaan.

Geniet van de duiven!              # STAY SAFE

# New Kim, de duurste aller tijden