27. okt, 2020

Rustige tijden

Wat is het rustig in duivenland! Er gebeurd maar weinig.. helaas. Covid-19 houdt ons flink in z’n greep. Vanavond is er een persconferentie, of persmoment zoals het genoemd wordt. Er schijnt voor nu weinig te veranderen voor wat betreft de maatregelen, ik hoop niet dat het stilte voor de storm is.

In en om de hokken is het ook rustig, en dat is dan wel weer goed J. De verzorging is goed te doen, de duiven genieten van deze (rust) periode. We maken de dagen al weer een beetje langer, de lampen zijn alweer aan tot 19:30 uur. We zorgen er voor dat de dag en nacht ongeveer gelijke lang duurt, dat doen we al jaren en de duiven doen het er prima bij.

We zijn twee keer per dag op de hokken, één keer om te verzorgen en één keer om te observeren. S’ morgens gaan we alleen even kijken of alles goed is, hoe de mest is en of de duiven lekker rustig zijn. We verversen elke ochtend het gritmengsel en geven een paar handen zaad. S’ avonds doen we de verzorging, maken de hokken schoon en spoelen de waterbakken. Alle hokken worden alleen s ’avonds gevoerd, er wordt ruim gevoerd maar alles moet wel op! We willen geen ongenode gasten op de hokken.

De wintertijd, lange avonden.. lekker op bank met de pc duiven kijken die te koop worden aangeboden. Je hoeft je geen avond vervelen hoor, er worden zoveel verkopen gehouden, ongelofelijk gewoon. Maar ik vind het prachtig, gewoon kijken wat er allemaal op de markt is. En vooral wat een gek er voor geeft natuurlijk, prachtig. Oude duiven die verkocht worden heb ik niet zoveel mee, alleen (late) jongen die voor de verkoop gekweekt zijn vind ik interessant. Volgende week start de totale verkoop van (Gaston) Hok Van De Wouwer, denk dat het de klapper van 2020 voor Pipa gaat worden. Ik heb een paar films/ reportages van Gaston van de Wouwer gezien, wat een passie en wat hebben ze het goed voor elkaar daar in Berlaar.  Maar goed, de winter is nog lang, er komen nog honderden voorbij (misschien wel duizenden). En of er dan iets voor ons tussen zit, afwachten.

 

We schieten al lekker op met het in orde maken van de stambomen en andere gegevens van onze duiven. Het compustam programma is bijna weer up to date! Onze kweekduiven zijn bijgewerkt en inmiddels zijn er ook een aantal op de site gezet. (pdf van de stamgegevens) zie tabblad kweekduiven. Nog een paar avonden en dan zijn de vliegduiven ook bijgewerkt. Leuk om te doen!

Verder geen nieuws voor wat betreft de duiven. We gaan steeds verder de winterperiode in.. Of ik dat nu zo leuk vind? Maar ja, het is niet anders.

# IK DOE MEE      # STAY SAFE

# Logo M. Jager en dochter