20. okt, 2020

Mijlpaal

150.000 bezoekers! Wat een mooie mijlpaal voor onze website. Wekelijks tussen de 1500 en 2000 bezoekers, soms met uitschieters richting de 2500 bezoekers per week.

Toen we begin 2018 begonnen met de site was het vooral iets leuks om te proberen. Geïnspireerd door de sites van Peter Stuut, Gerald Ensing, en Henk Douna had ik wel een goed idee over hoe de site er uit moest komen te zien en welke tab bladjes er moesten komen. Maar verder was het helemaal nieuw voor mij. Toen de site gebouwd was heb ik er lang aan gewerkt om het zo te krijgen zoals ik het wilde, de grootste stap was wel om het te vertellen aan Trea. Als iemand eerlijk haar mening geeft is zij het wel ;-).

En nu zijn we 150.000 bezoekjes verder en hebben we er nog steeds heel veel plezier in. We schrijven wat we meemaken en wat ons bezig houd voor wat betreft onze mooie sport, en dat blijven doen! Iedereen bedankt voor het bezoeken van onze site.

 

In en om de hokken gaat het prima, de duiven doen het super! Kan niet anders zeggen. Het ruien gaat zeer voorspoedig, de duiven eten goed en zitten vol leven. Niets te klagen dus. Zondag in alle vroegte de duiven van alle hokken in bad gedaan, en of ze daar ook zin in hadden. Pfff echt wel! Als je buiten het hok kijkt naar andere vogels, zoals bij ons de mussen, dan zie je hoe vaak deze in bad (plas water) gaan. Het is toch echt iets noodzakelijks, niet iets wat wij graag willen maar gewoon heel belangrijk is voor vogels (duiven). Ik geloof niet zozeer in mengsels voor door het water, volgens mij is alles even goed of even slecht. De duiven drinken er ook van dus daar moet je wel goed rekening mee houden. Wij gebruiken het badzout van Backs, gewoon om dat het lekker ruikt en de duiven het schijnbaar lekker vinden.

Afgelopen winter (2019) hadden we regelmatig een duif met erg ontstoken ogen. In eerste instantie dachten we aan infecties door muggen o.i.d., duiven zijn in de rui periode erg gevoelig daarvoor. Maar toen het ook na de rui nog voorkwam wisten we dat het iets anders moest zijn. Het was ook echt ontstoken, niet alleen een beetje waterig ofzo.. Bij de vijfde duif was het genoeg en zijn we voor advies naar Nanne Wolff geweest. Na grondig onderzoek en de ervaring van Nanne was de uitkomst verrassend voor ons, de ontstoken ogen waren een gevolg van het geel?!

Een heel verhaal maar waar het om gaat, we gaan er deze winter voor zorgen dat de duiven schoon van het geel blijven.  

Afgelopen zaterdag een start gemaakt om de tuin klaar te maken voor de winter, in zoverre ik dat kan (haha). Wel lekker hoor, de hele dag buiten in de tuin. Voor is klaar, nu achter nog maar dat worden wel twee hele dagen ben ik bang. Maar goed, het resultaat is wel erg fijn.

Zondag was het feest in huize Jager, mijn allerliefste Trea was jarig. Ondanks de corona beperkingen hebben we er een leuke dag van gemaakt. We hebben samen met onze kinderen genoten, gevierd en geproost op Trea!

Houd afstand en draag een mondkapje, niet omdat het moet maar omdat het kan!                  # STAY SAFE

# Alle hokken lekker in bad, de duiven genieten er van.