13. okt, 2020

Lockdown

Vanavond om 19:00 uur heel Nederland voor de buis, persconferentie! En ik denk dat ook het buitenland benieuwd is wat de nieuwe maatregels zijn. Als we dit een beetje willen stoppen zullen er toch flinke beperkingen opgelegd moeten worden.

Als we nu nog in het vliegseizoen zaten was het nu wel gebeurt met wedvluchten.. De winteractiviteiten kunnen we dus voorlopig wel vergeten, maar ik blijf positief!

In en om de hokken gaat het prima, kan niet anders zeggen. Alles zit nu op rust, de mannen en vrouwen van elkaar gescheiden, zowel oud als jong. De doffers zitten op de juiste hokken en alle vrouwen gaan de winter over in het jonge duivenhok. We hebben bij de oude vliegdoffers de vakken dichtgedaan, we hebben er multiplex voor langs getimmerd. De heren zitten op schapjes en zien dus geen vakken meer. Dit is voor het eerst dat we het zo doen en we hopen het zo een beetje rustig te houden. De ervaring is dat onze doffers de hele winter aan het stoeltje dansen zijn, iedere twee dagen een andere vak. En dat gaat gepaard met veel kapotte koppen en een hoop onrust.

De duiven ruien prima, ik heb het gevoel dat vooral de jongen beter ruien dan de afgelopen jaren. Of het zo is weet ik niet maar ze doen het in ieder geval goed. Alle duiven zijn nu gespoten tegen ongedierte, afgelopen weekend de laatste twee hokken. We geven 2x per week SEDOCHOL en ieder weekend staat er een bad klaar in alle rennen, en meer is er volgens ons niet nodig voor een mooi nieuw verenpak.

Goed eten uiteraard! Maar dat moet het hele jaar door.

Als we even tijd hebben dan zijn we bezig met updaten van het Compustam-programma, zeg maar de stamgegevens van iedere duif zoveel mogelijk in de computer zetten. Best leuk om te doen en vooral ook verrassend om te zien wat de afstamming is van je duiven. We hebben een paar nieuwe kwekelingen (zoals Trea de kweekduiven noemt..😀), als je de stambomen in de pc zet weet je gelijk wat de afkomst is. Het is niet dat je moet selecteren op papieren hoor, de duif zelf is het belangrijkst! Maar als je kweekduiven niet voorkomen in de stambomen van je vliegduiven, dan kun je er beter afscheid van nemen. Dan zijn het geen kwekelingen maar opvreetdingen.

Verder geen nieuws vanuit Kloosterhold, we zijn in een halve lockdown en vermaken ons prima samen.

Wees verstandig, bij ieder boodschapje en mondkapje!     # STAY SAFE

# Evialina, topper van ons hok is verhuisd naar de kweek.