6. okt, 2020

De zomer is voorbij

We zitten in de herfstmodus en dat went wel snel. De dagen worden in rap tempo korter en de weersvoorspellingen worden steeds onvoorspelbaarder, kortom.. de zomer is voorbij!

Afgelopen weekend twee keer de stad in geweest om te shoppen, dat was lang geleden. (a) Omdat we in het vliegseizoen überhaupt geen tijd hebben om in het weekend iets anders te plannen en (b) omdat het vanaf maart al coronacrisis is natuurlijk. Voor wat betreft dat laatste, grote verschillen om te winkelen in Emmen of in Groningen. In Emmen is het prima voor elkaar, weinig mensen in de winkels en redelijk streng beleid omtrent handen desinfecteren en mondkapjes dragen. En dan Groningen, tja het is geen wonder dat er het code rood is daar. Het vliegt alle kanten op, staat stijf aan elkaar en het beleid is in de (meeste) winkels ver te zoeken. Wat mij betreft is het daar code donker rood.

 

Ik las hier en daar dat de laatste taartvluchten niet geheel vlekkeloos zijn verlopen, of er veel verliezen zijn weet ik niet hoor.. ik hoop het niet! De omstandigheden waren ook niet helemaal goed afgelopen weekend, alhoewel, voor een herfstdag was het ook niet slecht. Als ik naar onze duiven kijk dan is het vliegen gebeurt, ze hebben er geen zin meer in. Kan ik me voorstellen trouwens, ze kunnen amper van de vloer in de ren komen haha. Het ruien gaat prima!

Denk dat er ook veel als roofvogelvoer eindigen als we nu de kleppen niet dicht houden. Er vliegen ontzettend veel rovers in de buurt, niet alles is een gevaar natuurlijk maar sommigen wel. Een strenge winter zou niet verkeerd zijn om de aantallen een beetje terug te dringen. Hoe dan ook, het restaurant aan de Oude hornweg blijft voorlopig gesloten.

 

In en om de hokken gaat het goed, of eigenlijk moet ik zeggen bijna goed. Bij de jongen toch een tweetal dagen hier en daar een hoopje verkeerde mest, leek verdacht veel op coli mest. Dat er een beetje stress in komt is ook wel logisch, de laatjes er bij in.. nestjes weg, lampen uit, één keer per dag voer. Dus toch maar een beetje zuur door het water en het lijkt nu wel weer goed zijn, maar je moet het jonge grut zelfs na de vluchten in de gaten houden. De jongen die bij de vliegers liggen worden deze week afgezet, de ouden kunnen dan nog een paar dagen van elkaar genieten en dan gaan de mannen en vrouwen apart van elkaar. De rust en rui kan dan echt beginnen.

De verzorging wordt dan ook weer een beetje makkelijker! Het is niet dat we de verzorging veel minder doen hoor, ik denk namelijk dat het ook nu heel belangrijk is om de kampioenen van 2021 goed te verzorgen 😀

Bij ons is het (net als overal) lekker rustig in en om de hokken.. Wel genoeg nieuws in duivenland?! Het gehele bestuur sectie dagfond heeft de functies beschikbaar gesteld, de duivenverkoopsites beconcurreren elkaar als nooit te voren en het NPO voorziet ons van bakken vol met info.

Duivensport, het houdt je bezig!

# STAY SAFE

# De jonkies bij de vliegers zijn mooi opgekomen!