28. sep, 2020

We zijn op tal

“Corona voor en Corona na..” word je er ook zo moe van? Al het nieuws gaat over deze misselijke virus. Nou is nieuws over het algemeen alleen maar dood en verderf, maar toch. We moeten het toch nog even volhouden, zolang het Covid virus aanwezig is moeten we ons houden aan de regels. (Gelukkig hebben we postduiven, we vervelen ons niet als we thuis moeten blijven)

Ik zag een mooie en pakkende spreuk,

Liever anderhalve meter afstand houden dan voorgoed afscheid nemen

 

 

Als ik naar m’n werk ga dan schaam ik me bijna voor het gehoest en m’n snotneus, bang dat collega’s denken dat ik verkouden ben. Gelukkig is dat niet zo! Om deze tijd van het jaar heb ik ontzettend veel last van duivenstof, benauwt, rode ogen en snotteren. Ik gebruik een mondkapje als ik de hokken in ga maar dat helpt maar half. De grote rui moet eerst achter de rug zijn.

 

De selectie is klaar, we zijn op tal. De duiven zijn nog niet gescheiden, daar wachten we nog één of twee weekjes mee. De jongen bij de vliegers moeten nog een dikke week en de junioren kunnen af en toe nog even los. Op de vliegers na hebben we wel alles al op één keer per dag verzorgen gezet. Ik denk dat het de rust en dus ook de rui bevorderd. (in ieder geval wel de rust van de combinatie 😉)

Afgelopen vrijdag samen met Trea alle junioren gespoten tegen ongedierte, heel belangrijk is deze ruiperiode. Zondag alles lekker in bad geweest en nu hopen dat de ongenodigde gasten weg zijn en voorlopig ook weg blijven. De pennenrui gaat dij de meeste jongen hard, soms met drie tegelijk! Ik zag ook een aantal die de eerste weer opnieuw hadden gegooid. Dat verduisteren en bijlichten doet wel iets met de duiven. Het komt allemaal goed maar of het ook allemaal goed is?..

 

We kregen een mail met de resultaten van een geschonken duif, keurig netjes! Het is toch mooi om te weten of je duiven het goed doen bij anderen. Het duifje had 5 natourvluchten gehad een één schamele staartprijs gevlogen (aldus de nieuwe eigenaar). Ja, dat is niet voldoende als je er meer van verwacht. Ik had het liever ook anders gezien. Nu heeft de nestligger, een kraswitpen duivinnetje, het keurig gedaan bij ons op de hokken. Zes keer in de mand en vijf keer op papier.. Zal meneer dan net de verkeerde gekozen hebben? Ik denk (en hoop) dat de duif volgend jaar echt wel een paar mooie prijzen gaat vliegen. En zo niet, dan heel snel afscheid nemen. (De foto is van onze duif, prima afkomst en mooie resultaten)

Ook voor nu zijn er al weer een aantal vragen gekomen of we iets willen schenken, logisch! En als je niet vraagt weet je het nooit natuurlijk. Maar sommige mensen maken zich er wel een beetje makkelijk van af, krijg je een mail of via facebook.. en beginnen ze niet eens met “Hallo” . Standaard berichten die naar weet ik veel hoeveel liefhebbers worden gestuurd in de hoop dat er iemand reageert. Als je echt graag wil dan bel je even, ja toch?

 

Kijken wat deze week verder gaat brengen, in ieder geval twee vergaderingen. Komend weekend twee dagen shoppen met de meiden, zaterdag met de jongste en zondag met de oudste. Zelfs met de kinderen moet je tegenwoordig al afspraken maken en vragen of ze tijd vrij kunnen maken haha!

# STAY SAFE

# Stamkaart van onze NL20-1014339,zat ook in de mand van de uitzoekers / weggevers. Ze krijgt nu een plekje op het vlieghok.