9. sep, 2020

Hieperdepiep!

En dan zitten we alweer in de laatste actieve week van dit duivenseizoen. En wat voor seizoen?! We moeten achteraf erg blij zijn dat we nog zo’n mooi en lang hebben kunnen genieten van de vluchten, daar leek het in april absoluut niet op.

We hebben allemaal onze ups-and-downs gehad natuurlijk, dat hoort nu eenmaal bij onze sport. En zolang het zich afspeelt in het duivenhok mogen we niet klagen, volgend jaar krijgen we immers weer een nieuwe kans.

Het einde van het seizoen is voor mij net als het begin van de vakantie.. Ik ben er aan toe! Tenminste, zo voelt het. Dat is natuurlijk niet zo, als het seizoen nog twee weken langer zou duren was ik er ook twee weken later aan toe. Net als vakantie haha. Maar goed, ik heb dus wel zin in even geen actieve duivensport. Zin in kortere dagen, meer tijd in huis en uitslapen. Al is het maar een uurtje J  Niet te hard roepen, straks zit de hele winter op slot door Covid-19 en komen de muren in no time op je af. Op z’n Hollands, het is ook nooit goed.

 

Zaterdag dus de laatste en dan kan de laatste selectie beginnen. Tot aan de laatste vlucht hebben alle duiven die nog deelnemen kans op een nestvak, de selectie start pas na de laatste vlucht. Alleen de junioren moeten nog geselecteerd worden, de rest is klaar. Voor de komende winter zullen er 33 koppels op de hokken blijven, 20 vliegkoppels, 9 kweekparen en 4 koppels “Pensionarissen”. Die laatsten zijn vliegduiven die te oud zijn voor de wedstrijden en lekker mogen genieten na hun geleverde prestaties. Duiven die we niet willen missen! (Huts, Evialina, the Boss, Oma, Kevin..) Dus uiteindelijk in de winter 66 duiven op de hokken en onze rode Barcelona topper (de Hollandse meeuw lokker). Er is nog een hok leeg met 12 vakken maar daar maken we geen gebruik van, ook al is het wel verleidelijk.

Het trainen van de junioren gaat niet helemaal zoals we dat graag willen, komt vooral doordat meer dan de helft van de duiven op nest zit. Bij het uitlaten halen we alles van de nesten en moeten ze vliegen, maar dat willen ze natuurlijk maar heel kort. Inmiddels 3 gewonden in de ploeg, roofvogelschade, scheefvlieger en gebroken poot, en daar wordt het trainen ook niet veel beter van. Maar we laten de kudde mooi hun gang gaan, het zal er bij de laatste vlucht wel niet op aan komen. We hopen er een beetje op dat er een aantal zijn die extra gemotiveerd zijn door hun nestje. Op kracht en kennis komt het niet aan, zoals het nu lijkt wordt het weer een waaivlucht met de wind vol op de staart.

We zullen zien, weerkomen is het belangrijkste (vooral op de laatste..)

Een feestelijke week.. de hele combinatie is jarig deze week! Zondag is Marit jarig, en dan maken we er een feestje van. Onze kleine meid wordt alweer 17 jaar! De tijd gaat snel.

Iedereen veel succes op de laatste vluchten, geniet ervan! En als het even niet lukt, de hele winter om er over na te denken..

 

# STAY SAFE

# Foto uit "de oude doos" Het begin van de combinatie in 2012, vanaf dat moment doen we veel samen!