3. sep, 2020

De dagen worden korter

Een druk weekje met van alles en nog wat.. tijd te kort eigenlijk. Komt ook doordat de dagen weer wat korter worden natuurlijk. Marit heeft het ook druk (op haar manier ;-)) ze moet totaal 25 uur per week naar school haha. Laat ze er nog maar lekker van genieten, voor ze het doorheeft is ze de hele dagen van huis.

De duiven verzorgen kost ook best wat tijd en energie, tot nu lukt het nog steeds om de rest om de verzorging heen te plannen. ’t Is ook maar net waar je de prioriteit legt, ja toch. En wat je er niet in stopt kun je er ook niet uit halen. Het zal wel even wennen zijn als volgende week de vluchten afgelopen zijn en de lampen uit gaan.

 

In en om de hokken gaat het prima, we zijn dik tevreden! De oude vliegduiven zitten inmiddels twee weekjes te broeden, daar is verder geen omkijken naar. In ons tweede kweekhok zit één koppel te broeden, onze Saffier duivin tegen een doffer van Fred Smit. Deze doffer was vorig jaar (als jaarling) 1e As-duif in de club met 14 prijzen, 2e duif Fond in het rayon met 6 op 6 en als extraatje ook nog de mooiste van de show (tentoonstelling). We hopen er twee mooie jongen van te krijgen, goed x goed kan alleen maar beter worden toch.

De kweekduiven zijn druk met ruien en genieten van de nazomer rust.

De junioren doen het prima, het lijkt zelfs wel of ze hun beste periode hebben. Ze trainen niet lang maar wel heel hard, een plezier om naar te kijken. Ze luisteren prima en eten als groten, we hebben echt niets te klagen. Er staan nog twee vluchten op het programma en dan zijn er acht vluchten totaal afgewerkt door de jonkies. De latere duifjes hebben dan vier vluchten gehad. Gisteren zat er trouwens nog een late op de plank van de eerste natour vlucht. Prima verzorgt! Mooi schoon en kogeltje rond, kon zo weer bij de ploeg. Super dat liefhebbers de duiven zo goed opvangen, alleen jammer dat ze niet even een belletje doen of een weekje eerder weer los laten. Maar goed, niet klagen.. hij is terug!

Vrijdagavond gaat de reis naar Sittard, een mooie Vitesse afstand voor de jongen. Moeilijkheidsgraad, 8.0? Natour samen los met de junioren en samen los met Friesland, misschien gaan er wel 40.000 duiven tegelijk de lucht in. Dan moeten ze het verstand wel even laten werken, het gaat dan niet vanzelf. Maar goed, het blijft natour en dan moet je je duiven mee doen voor wat extra’s. De jongen en de laatjes kunnen natuurlijk niet op tegen de oude duiven en de bevlogen junioren. De oude duiven zullen op kale jongen zitten en dan zijn ze gemotiveerd tot aan het bot, die weten zich wel los te maken in het geweld van een gezamenlijke lossing. Het grootste gros van de duiven zal verspreid weer thuis komen, er zullen geen grote koppels overkomen en op de plank vallen. Ze zullen er veel van opsteken en worden er vast niet dommer van.

Als alles maar weer thuis komt!

We hebben een leuk feetje zaterdag, zou mooi zijn als de lossing niet al te lang op zich laten wachten.. We gaan het zien! Iedereen veel plezier en succes met de vluchten, geniet er nog even van want het is bijna ‘winterstop’ .

# STAY SAFE

# De oude duiven af en toe nog even los..