27. aug, 2020

De laatste week van augustus

En weer een week.. de zomer loopt op z’n eind en dat is goed te merken. De dagen worden korten en de nachten weer langer (dat laatste kan ik me wel op verheugen trouwens). Het bijzondere duivenseizoen 2020 loopt ook op het laatste, in ieder geval voor wat betreft de wedvluchten. Of er nog een winterprogramma komt is maar zeer de vraag, dat is afwachten. En niet alleen in onze sport natuurlijk.

Afgelopen zaterdag een mooie vlucht gehad vanuit Kalkar, de duiven kwamen mooi gespreid weer thuis. Alleen de harde wind had iets minder gemogen.. Als duiven het strak voor de wind hebben komen ze over het algemeen minder goed naar huis dan wanneer het iets minder hard waait. En wat te denken van de hoogspanningsdraden? Dat zijn echte killers met deze omstandigheden, je mag hopen dat er geen koppels in de draden komen. Een duif die alleen vliegt ziet de draden op tijd, maar als ze in een koppel vliegen dan zien ze niet zo veel ben ik bang. Bij ons zijn er 5 laatjes achter gebleven, erg jammer en ik had gehoopt dat ze zouden nakomen.. maar helaas.

De junioren doen het goed, ze eten als groten en hebben lawaai voor 100. Wij slapen beneden en als de lampen aangaan zo rond 5:00 uur dan hoor ik het gelijk.. Dan heb ik onze haan niet nodig ;-). Vliegen aan huis kan wel iets beter maar dat weet je als ze aan-gepaard zijn, dan is vliegen er niet meer bij. Afgelopen dinsdag nog met een mandje vol naar Nanne Wolff geweest, alle controles doorlopen en niets gevonden. Prima in orde aldus de duivendokter, ze kunnen de laatste weken nog prima ingezet worden.

Op de parkeerplaats nog een leuk (kort) gesprek gehad met Henk Douna. De combinatie was met 8 duiven op bezoek bij Nanne en daarvan waren 7 stuks 100% in orde, één duif echter had het geel.. en ook net iets te veel. En laat dat nou net de duif zijn die afgelopen weekend de eerste speelt van 5000 duiven (district 3 afdeling 11) Bijzonder toch?!

 

De (oude) vliegduiven zitten allemaal te broeden, dat gaat snel als je ze bij elkaar laat. We hebben de lampen uit en dat merk je dan ook gelijk, wat een veren haha. Ze mogen nog lekker even genieten van de nadagen van dit seizoen, ze hebben hun best gedaan. Het eerste nieuw leven is er trouwens al.. Bij de kippen loopt een kuiken, die zijn ook een beetje in de war volgens mij.

Verder geen spannende zaken te melden.. alles gaat lekker z’n gangetje. Paar vergaderingen deze week, maar dat is geen straf hoor. Nog een avondje klussen bij de kinderen, en dan is het ook maar zo weer weekend!

Hopen dat het een beetje goed vliegweer wordt en dat de lossingscommissie het niet al te lastig heeft zaterdag. We zullen zien, moeten toch afwachten. Alvast succes voor zaterdag, geniet er nog even van!

# STAY SAFE

# Met de junioren op bezoek bij dokter Nanne Wolff