11. aug, 2020

Even geen duiven

Wat hadden we een draak van een vlucht! De laatste midfondvlucht van het seizoen had een hele mooie moeten worden, maar dat was het niet, verre van dat zelfs!

Eigen schuld dikke bult, ik kan alleen maar mezelf de schuld geven. Ik had (achteraf natuurlijk) nooit moeten inkorven. Ook al lijkt het allemaal goed te komen, zijn de duiven in goede doen en heb je alle vertrouwen.. Dit hebben we weer geleerd! Ik kan nu gaan zeggen waar ik denk dat het van komt, maar dat doe ik niet. Speculeren heeft geen zin, ik heb er thuis uren over gepraat (Trea moet er wel krankjorum van zijn geworden).   

Eén van onze beste duivinnen is niet thuis gekomen, maandagochtend telefoon gehad dat ze is gevonden. Ze heeft het niet gered helaas. En dan is duivensport ook weleens niet mooi. Opstaan en weer door, maar het doet wel zeer!

 

In en om de hokken gaat het, ondanks de hoge temperaturen, verder goed. Op het oog zijn de duiven prima in orde. De verzorging beperkt zich tot de ochtend, om 6:15 uur beginnen we met het uitlaten van de jongen. Nadat we alles naar buiten hebben gewerkt, met 10 koppels op nest is dat een flinke klus, kan de schoonmaak beginnen. Doordat we klaar zijn met de oude duiven kunnen we die trainingen overslaan deze week. Toch wel lekker hoor met deze tropische dagen.

Komend weekend worden de duiven geselecteerd en mogen de vliegduiven voor komend jaar allemaal nog een jong grootbrengen. Dat klinkt alsof er een volledige ronde jonge duiven gekweekt wordt, maar dat is niet zo hoor. 8 Koppels blijven op het hok en dus zijn dat ook 8 jongen ;-) Valt mee toch?

Voor onze kinderen is het de laatste vakantie week, volgende week begint school weer. Tenminste dat hopen we! Als die rottige Corona maar niet gaat tegen werken. Onze jongste zoon is deze week begonnen met klussen, hij heeft samen met zijn meisje een huis gekocht. Prachtig dat ze zulke sprongen kunnen maken! Pa gaat deze week ook een beetje helpen, we zijn super trots. Komen lekker dicht bij ons wonen, en dat is wel heel leuk.

 

Voor komend weekend geen duivenvlucht in Kloosterhold, even een weekje niets. Volgende week haken we weer aan en dan zullen we het jaar verder vol maken. Ik hoop dat het zaterdag meevalt met het weer en dat het een fatsoenlijke vlucht zal worden. Ook voor de fondduiven natuurlijk. Maar goed, voor ons dus geen duiven.. ik denk dat Trea wel iets leuks gaat bedenken.

Iedereen succes en of veel plezier komend weekend,  

@ STAY SAFE 

# Met warme dagen zorgen we ook goed voor onze huismussen.