5. aug, 2020

Tropisch!

Hadden we vorige week de discussie of de nationale vlucht Issoudun wel of niet door kon gaan, nu is de temperatuur in combinatie met de wind de discussie. De discussie worden steeds heftiger, er is nu natuurlijk ook een medium om je mening te ventileren.

Je leest steeds meer dat je de duiven (ook de jonge duiven) altijd kan lossen, als het maat zo vroeg mogelijk gebeurt. Het liefst om 6:00 uur! Het hele IWB mag “oprotten” en inversie is een onzichtbaar spook die niet bestaat.. aldus menig mening onder de duivenmensen.

De Belgen gaan zich er ook tegen aan bemoeien, lees onderstaand stukje:

“Afgelopen zaterdag is hier in Belgisch Limburg heel wat commotie ontstaan door Nederlanders die niet wilden lossen in Fay Au Loges terwijl de Belgische camions geen plaats hadden op de losplaats en alzo niet om 7u konden lossen. Eerst zouden de Nederlanders om 7u lossen maar dat werd telkens verlaat tot ze uiteindelijk onder druk van het KBDB bestuur om 9u gelost hebben. Er is meerdere keren gevraagd om plaats te maken voor de Belgische duiven om die zo vroeg mogelijk te kunnen lossen maar dat werd door de Nederlanders geweigerd. De duiven zijn bar slecht naar huis gekomen met vele verliezen tot gevolg, vooral van jonge duiven. Dit stond vandaag in de krant en de Belgische voorzitter gaat het hierbij niet laten.”

(Bron: site E.T) of het allemaal op waarheid is berust weet ik niet, dat de Belgen na ons hebben gelost op de zelfde losplaats klopt wel.

Ik vind het op zich een goede discussie hoor, maar laten we het welzijn van onze duiven, en de mensen die er direct bij betrokken zijn, voorop zetten!

 

Vanavond gaan we in de vereniging de duiven van Meinie de Wal proberen te verdelen onder de geïnteresseerden, we gaan ze niet weggeven natuurlijk maar in alle redelijkheid proberen te verkopen. Het is de definitieve afscheid, droevig. Gelukkig hebben we als vereniging de familie verder kunnen ontzien en ontfermen we ons over alles wat met de duivenhobby te maken heeft

 

We zijn alweer een weekje aan het werk en ik moet zeggen dat het snel weer went! Marit heeft nog twee weekjes en dan mag zij ook weer beginnen aan haar nieuwe uitdaging. Tenminste.. als we de Coronashit een beetje onder controle kunnen houden in Nederland. Ik hoop niet dat we de herfst en de winter opgesloten moeten doorbrengen.

 

In en om de hokken gaat het goed, alhoewel het wel een beetje begint te piepen en te kraken. De oude duiven hebben nog één uitdaging te gaan, de laatste midfondvlucht moet met goed resultaat afgesloten worden. We doen echt ons best er voor! Maar vaak werk dat een beetje averechts he, nu maar hopen van niet. We gaan (vooral de duivinnen) ze iedere dag proberen prikkelen en te motiveren, tot 2 dagen voor de inkorving, dan is het eten en rusten. Tot nog toe werkt het prima.. In beide hokken hangen de duiven de hele dag aan het gaas 😀. En ik moet zeggen dat de doffers het hele jaar nog niet zo goed hebben gegeten en getraind als de laatste week.

De junioren krijgen een weekje rust, vooral omdat de temperaturen oplopen tot tropisch. Afgelopen vlucht was niet onze beste, soms moet je een stapje terug doen om daarna weer wat stapjes te maken. We twijfelen enorm of we de jongens van de meiden moeten scheiden. Vorig jaar is het slecht bevallen maar nu is het ook alleen maar ouwehoeren, de doffers lopen de hele dag hun piemeltjes achter na.

Genoeg te beleven op duivengebied! Maar de komende dagen gaan we ook een beetje genieten van het mooie weer. De barbecue spullen zijn alweer gekocht, zaterdag gezellig “dik doun in toene” . Voor iedereen succes met de komende vluchten en denk goed na of de duiven een eerlijke kans hebben zaterdag?!  

@ STAY SAFE

# De hokken warm en droog.. veel stof en dus wat vaker stofzuigen!