30. jul, 2020

Lekker weertje

Droevig nieuws afgelopen week, ons gewaardeerd lid Meinie is overleden. Je zag het een beetje aankomen en toch ook weer niet. Vanmiddag gaan we afscheid nemen en hem een goede laatste reis wensen. Ik blijf Meinie herinneren als een gedreven liefhebber en een rustig en fijn mens.

*********************************

Een dagje later dan ik had gewild.. Soms lukt het even niet zoals je het graag zou willen. Maar goed, vandaag maken we maar even tijd om het week riedeltje op papier te zetten.

In duivenland is er op dit moment maar één discussie en dat is het aanpassen van de nationale vlucht vanuit Issoudun. Ik heb alweer heel veel berichtjes voorbij zien komen dat het NPO bestuur niet deugd, haha dit is werkelijk de allereerste beslissing die ze nemen. Kan nog wat worden..

Niemand kan het weer voorspellen en we hopen allemaal op mooi duivenweer. Maar we weten dat de kans op extremen in begin augustus er groot is, het is tenslotte zomer. In Nederland misschien niet maar in Frankrijk en Spanje natuurlijk wel. Het is goed dat er mensen zijn die durven beslissen en het welzijn van onze duiven het belangrijkste vinden. Stel je voor dat we deze mensen niet hadden en dat er geen IWB (of ander bureau) was om te adviseren. Dan was het snel gebeurt met sport met duiven (en dieren in het algemeen). Als de politiek zich er mee gaat bemoeien is het niet best, echt niet best.

Voor de fond liefhebbers is het jammer en die had ik de vlucht echt wel gegund, aan de andere kant.. 3 maanden geleden dachten we überhaupt niet te kunnen vliegen dit jaar, we moeten ook een beetje blij zijn met wat we wel hebben en  kunnen.

 

Bij ons op de hokken gaat het prima, de gebruikelijk probleempjes zoals bij iedereen, maar daar zeuren we maar niet over. Ik merk dat een deel van de ploeg het heeft opgegeven, het is voor sommige duiven gewoon op. Klopt natuurlijk ook wel, ze staan al vanaf eind maart op weduwschap en dat is lang! Gelukkig zijn er ook nog een paar die er nog wel zin in hebben, we hopen dat ze het nog één vlucht volhouden. De duiven die het opgeven gaan in ieder geval niet meer mee, dat heeft weinig zin. Je kunt met deze duiven alleen maar verliezen, en we spelen om te winnen, toch?

We brengen de snelle duivinnen zondag nog even weg voor een mooie training en dan hopen dat ze het vandaar oppakken. Als ze terug zijn zaterdag gaan we ze niet meer scheiden en mogen ze samen blijven. Het selecteren is al gebeurt dus alles wat er zit mag blijven. We laten alle koppels nog een jong grootbrengen, dat hebben ze wel verdient.

 

De pubers doen het thuis na behoren. Trainen redelijk (onder enige dwang gaat het nog wel) Ze eten wel erg goed, ze kennen geen genoeg en inmiddels zitten er een koppel of 10 op eitjes. We laten ze maar lekker hun gang gaan, wie weet motiveert het ook nog een beetje. Met de verliezen gaat het goed, tot nog toe zijn er vier niet thuis gekomen van de vluchten, dat is gemiddeld één per vlucht. We kunnen alleen maar ons best blijven doen en hopen dat het de komende vluchten ook zo goed blijft gaan.

Zaterdag staat er weer een uitdaging op het programma, 250 KM, variabele wind met een kleine kans dat er Oost in zit. En de grootste uitdaging.. het in-manden op vrijdagavond, de temperaturen zijn vrijdag extreem hoog. Dus de dorst zal bij de jonkies ook extreem zijn.

Al met al weer genoeg om ons druk over te maken, er is ook geen week het zelfde ;-)

Zaterdag op tijd de jongen weer thuis en dan s’ middag lekker de BBQ aan, flesje sap er bij en dan heerlijk in de zon zitten wachten op onze atleten. We maken er wat moois van!

Voor nu veel wijsheid voor het selecteren van de fondduiven en met het beslissen om de jongen wel of niet in te manden. Voor zaterdag alvast succes en verder maar lekker genieten van de zon, en de duiven natuurlijk.

@ STAY SAFE

# Nog maar een foto van onze poes.. Poes en de jongen beginnen echt vriendjes te worden, als de kleppen los zijn is poes bij de hokken.