22. jul, 2020

Fanclub

Je maakt wat mee in de duivensport.. Een stel dronkaards, met het verstand van een garnaal, vond het nodig om allerlei onzin te verkondigen op social media. Ze kunnen amper schrijven dus je snapt er niets van wat ze schrijven maar ze zetten  wel de duivensport voor schut.  

En dan s’avonds met een dronken kop bellen om te zeggen hoe slecht je bent, en niet één keer bellen..  Jammer dat er zulke mensen rond lopen en dat ze elkaar ook nog opzoeken.

Dag later met de voorzitter gebeld en een goed en fatsoenlijk gesprek gehad, de club kan er tenslotte niets aan doen. Maar je bent er mooi klaar mee als vereniging!

 

Tot zover de lach van de dag, nu naar de sfeer in en om de hokken in Kloosterholt. Op één jonkie na zijn alle duiven weer terug gekomen van de vluchten van afgelopen weekend. Als je zo hoort en ziet dat mogen we daarover niet klagen, vooral bij de jongen zijn er nogal wat achter gebleven. Voor wat betreft onze jongen mogen we überhaupt niet klagen denk ik, ze doen het tot dusver prima. Op dit moment zitten ze in de fase “we willen niet vliegen”, maar dat hoort er een beetje bij. Het zijn net pubers, uitslapen, eten en niets doen..

Nu ben ik niet van het verplicht vliegen maar de jongen moeten elke ochtend toch verplicht een half uur de lucht in, daarna mogen ze nog een half uur lanterfanteren en dan is het eten.. en weer rusten haha! Als we denken dat er te weinig getraind wordt brengen we de kudden een paar kilometer weg, maar dat is niet standaard.

 

De oude duiven hebben we wel een 2-tal keren weggebracht, volgens ons echt nodig om ze een beetje rustig te houden. De drang naar elkaar toe is enorm, om gek van te worden. Zelfs de duivinnen die zijn mee geweest naar de fond zijn alweer helemaal wild. We brengen ze ongeveer 50 KM weg en bij thuiskomst mogen ze 2 uurtjes bij elkaar blijven. Zo blijven ze goed gekoppeld en wordt er ook weer voldoende gegeten, je moet wat bedenken om deze laatste vluchten goed door te komen. Motiveren hoeft niet meer, het spelletje weten ze al wel maar het ritme is er een beetje uit. Maar goed, daar zit iedereen mee en dus zijn de kansen voor iedereen gelijk!

 

Vanavond een biertje drinken met duivenvrienden, gezellig kletsen over onze hobby! Donderdag en vrijdag weer inmanden en dan is het alweer zaterdag.. Duivendag!

Voor nu veel plezier met de duiven en voor zaterdag succes! Ook voor de derde overnachtvlucht, heel veel succes!.

@ STAY SAFE

# Onze Poes inspecteert op geheel eigen wijze de in/ uitvliegklep van de late jongen..