16. jul, 2020

Vakantiemodus

De vakantieperiode, anders dan andere jaren maar evengoed genieten! Nadeel is dat je toch veel met de dagelijkse dingen bezig bent, alleen wat meer verspreid over de dag. Voor je het weet zit je de hele dag in het duivenhok ;-)

Ik loop de hele week al te dubben of ik de Vitesse/ midfond duivinnen in moet manden voor de fondvlucht Sens.. Als er een korte vlucht tegen over stond was het niet zo moeilijk, maar nu zijn er maar twee optie; of naar Sens of thuis!? De weersverwachtingen zijn prima, op de losplaats Noordwest en na 100 km is het al Zuidwest. Beetje zon dus het zal niet laat worden met lossen.. We hebben nog even tijd om er over na te denken, we zullen zien.

De jonkies hebben hun eerste echte beproeving goed doorstaan. Ze zijn redelijk goed naar huis gekomen en de dagen na thuiskomst waren ook prima. Het blijft spannend, voor je het weet.. De hele week toch maar geoefend op binnenkomen, en vanmorgen na de laatste training van deze week was het in minder dan een minuut. Ze gaan de goede kant op haha!

Afgelopen woensdag hebben we de junioren nog even in de mand gehad voor een africhting van 30 KM, dat was niet echt een succes. Om 9:00 uur gelost en om 10:00 in de regen, eigen schuld natuurlijk maar ja. Alles is terug gekomen en ze hebben er verder niets “aan over gehouden” , maar ze hebben er ook niets van geleerd. Er waren weer een hoop vreemde duiven mee gekomen naar Heiligerlee, die van ons waren dus niet de enige die op zoek waren.

 

Onze jongste dochter is helemaal stapel op paardensport en vandaag zijn we naar een paar van die gespecialiseerde winkels geweest.. En wij maar denken dat duivensport duur is.. Jemig!

Zaterdag komen er vrienden uit Rotterdam op bezoek, gezellig! We hebben elkaar ontmoet op Tenerife, in de zon met een glaasje bier.. En nu dus in Heiligerlee met  een glaasje bier, alleen iets minder zon. Ze vieren vakantie in het mooie Drenthe en komen dus een dagje bij ons op bezoek.

Voor nu veel plezier met de duiven en voor zaterdag succes! Ook voor de st. Vincent duiven, poehhh wat een afstand, wat een prestatie! (en ik maar zeuren over 610 KM).

@ STAY SAFE

# Training van de junioren, ze trainen al niet meer zo lang maar het is nog wel steeds leuk om naar te kijken..