8. jul, 2020

Druk duivenweekend

Na regen komt zonneschijn! We hadden een waardeloze week en zijn heel wat duiven verloren.. Maar de uitslagen op Deurne en op Troyes maken het gelukkig weer een beetje goed.

 

De vliegduiven hebben een nachtje extra in de mand gezeten en de fond duiven zelfs twee extra nachtjes. Dat je dan iets anders moet verzorgen en voorbereiden naar de volgende vlucht toe lijkt me logisch, maar hoe dat weet ik ook niet. Haha dan zou het wel heel makkelijk zijn toch?. De duiven die maandag terug zijn gekomen van de fond blijven in ieder geval lekker thuis, ik kan ze dat niet aandoen. Voor de rest gaan we alles proberen klaar te maken en uiteindelijk donderdag beslissen wat er mee gaat.

We hebben de hele ploeg vandaag in de mand gehad en een klein lapvluchtje van 20 KM gegeven. Voor het gevoel en om het spul nog een paar uurtjes samen te zetten. Na een weekend zoals het afgelopen weekend is het denk ik goed dat de duiven extra tijd met elkaar door kunnen brengen. De motivatie moet 100% blijven!

Zo links en rechts hoor ik van liefhebbers dat de duivinnen beginnen aan te lopen en zelf met eieren komen. Dat is een drama in het duivinnenhok, niets aan als je een paar van die dames hebt. Ik moet zeggen dat wij daar totaal geen last van hebben, de dames bij ons zijn zo fel dat ze elkaar geen centimeter ruimte gunnen. Ze rusten de hele dag in de rennen en na het vliegen en voeren is de drang naar de doffers enorm. We maken de hokken donker na het voeren anders verspelen ze te veel energie.

 

De junioren lijken er ook klaar voor te zijn, je weet het natuurlijk nooit maar de laatste training was prima! Afgelopen dinsdag hebben ze de laatste trainingsvlucht gehad, 30 KM terug naar Heiligerlee. Normaal horen ze thuis te zijn als ik ook weer thuis ben maar dat was nu (weer) niet het geval. Na een uurtje kwamen er 6 duiven aan, en een lol dat ze hadden!? De stuntshow van Tom vliegt voor u is er niets bij. Dat stemt toch wel een beetje gerust. En dan maar wachten op de rest.. Na een klein half uurtje, en je gelooft het niet, draait er een koppel boven de hokken van wel 200 duiven. En daar was de rest dus, en daarom duurde het even. Ongelofelijk wat een mooi gezicht was dat. En wat mooi dat onze duiven er dan tussen uit vallen. En het mooiste.. alles weer terug!

Ik had ze een dag later nog een keer willen africhten maar vond deze training zo goed dat ze de rest van de week mogen spelen ;-)

De hormonen bepalen nog steeds de sfeer in het junioren hok, er komen steeds meer koppels op eitjes. Ach, kleine duifjes worden groot.

Kleine mensjes trouwens ook.. Vandaag onze jongste zoon gelaagd voor zijn HBO, gisteren onze oudste zoon zijn eerste eigen auto gekocht, de jongste dochter vandaag voor het eerst met paard de natuur in en Marit geniet nog steeds van het behalen van haar VWO diploma. Als het allemaal zo goed gaat is de rest maar bijzaak, en zo is het ook!

Denk goed na of de duiven die afgelopen maandag terug zijn gekomen weer ingezet kunnen (mogen) worden op donderdag, soms moet je verstandig zijn. Veel wijsheid gewenst.

@ STAY SAFE

# Trea kon nog net een foto maken van de groep jongen die thuis kwamen na de training, op de achtergrond nog wat van de grote koppel te zien.