24. jun, 2020

Zomerse dagen

Zomerse dagen in Nederland, lekker als je niets hoeft.. Strak blauwe lucht en een grote gele “kloette”. De zomer begint dit jaar goed.

Voor de duivenmelkers begint dan gelijk de vraag hoe het zaterdag gaat. Je hoort en ziet het alweer voorbij komen, de één weet het nog beter dan de ander. Conclusie is vaak dat we zo vroeg mogelijk moeten lossen, het liefst om 6:00 uur in de ochtend. Ik ben zelf ook wel een beetje die mening toe bedeeld als ik eerlijk ben, thuis doen we het namelijk ook. Met deze dagen zo vroeg mogelijk los om te trainen en als we gaan rijden.. dan ook zo vroeg mogelijk. Maar ik begrijp ook wel dat er veel mitsen en maren aan zitten, en ‘even’ proberen zit er natuurlijk niet in, het welzijn van de duiven staat voorop.

Hopen dat het zaterdag mee valt en dat we fatsoenlijk en verantwoord kunnen lossen.

De verzorging is deze week iets aangepast, uit nood hoor, liever passen we natuurlijk niets aan. De jonge duiven in de ochtend los laten is geen optie meer. De jonge doffers lopen over van testosteron en terroriseren de hele omgeving. We krijgen ze niet weer onderdak en er moet ook gewerkt worden natuurlijk. Deze week laten we de duivinnen zo vroeg mogelijk los, lekker met deze warme dagen. De doffers trainen in het begin van de avond en schijnen weinig last te hebben van de warmte.

We hebben het voer ook iets aangepast, alles een beetje lichter. We willen volle bak blijven voeren, dus moet de samenstelling iets aangepast worden. Of het allemaal beter wordt weet ik niet, dat zullen we zien.

 

De junioren zaterdagochtend en dinsdagochtend een stukje gelapt. Ze krijgen al een beetje ervaring met deze trainingen en worden steeds rustiger in het hok, de mand en in de auto. Er zijn inmiddels twee minder.. geen idee waar ze zijn maar we tellen er nu nog 50 stuks van de eerste en tweede ronde. De havik is ook weer wat actiever.. dus of ze met een training zijn achter gebleven of als lunch zijn geserveerd, we weten het niet.

De chippies voor de junioren liggen klaar, nog 2 trainingsvluchtjes en dan gaan die op de pootjes. Kunnen we nog één keer oefenen en dan gaan ze (hopelijk) op de wagen met de afdeling.

Hoeveel kanshebbers er zaterdag mee gaan weten we nog niet, we denken 25 maar dat beslissen we pas aan het eind van de week. We gaan ze deze week lekker rustig de mand in doen, geen schotel, geen partner en dus geen poespas. Ze weten het spelletje inmiddels al wel, als de klep van de mand open gaat moeten ze zo snel mogelijk naar huis. Zo simpel is het ;-)

Voor de komende dagen lekker genieten van het mooie weer, en voor zaterdag alvast succes, @ STAY SAFE

#   De junioren leren het spelletje ook stapje voor stapje.