18. jun, 2020

Moeizaam

Een dag later.. niet bewust hoor, maar de dagen gaan zo snel dat ik er niet aan gedacht heb.

Ondanks de corona perikelen gaat de tijd toch wel erg snel, we hebben genoeg te doen. Genoeg is eigenlijk niet het juiste woord, we hebben te veel te doen! Of we hebben te weinig tijd ;-) er moet ook gewerkt worden en daar gaat nu eenmaal veel vrije tijd in zitten. Soms is werk maar moeilijk te combineren..

Afgelopen vrijdag gewerkt aan het sfeerbeeld tijdens het inkorven van de duiven. Met andere woorden, korte controles bij verschillende verenigingen om te ervaren hoe het gaat tijdens het in-manden. We hebben als afdeling deze afspraken gemaakt met het NPO, deze afspraak maakt deel uit van het COVID 19 protocol, goedgekeurd door de veiligheid regio’s. Het is niet zozeer dat we het leuk vinden om “ te controleren”, het is een voorwaarde om te kunnen vliegen met onze duiven. Jammer dat niet iedereen dit begrijpt, we hebben toch heel wat sprekende blikken gehad tijdens onze controles.

En nog even terug komend op de drukte en het moeilijk combineren van werk en andere zaken.. Om deze controles uit te voeren heb ik een aantal uren vrij moeten nemen van mijn werk.     Maar niet te negatief hoor, we hebben ook hele leuke gesprekken gehad en over het algemeen was het prima voor elkaar!

 

Met de vliegduiven loopt het allemaal niet zo lekker, het wil maar niet lukken om het juiste gevoel er bij te krijgen. Of het komt door de latere start van het seizoen.. moet haast wel. Zijn ook wel een aantal zaken die gewoon tegen zitten, zaken die je normaal niet overkomen. De prestaties zijn trouwens prima hoor, daar zijn we wel tevreden over. Het is allemaal anders dan anders. Ik hoop dat de jongen straks goed aan de start komen en dat ze het volhouden, dan kan de focus van de oude duiven af.

De jonkies doen het nog steeds erg goed. We weten niet wat ons overkomt, precies het tegenovergestelde van de oude duiven dus. We hebben de junioren deze ochtend nog een klein stukje gelapt, het weer was niet super maar we moeten wel verder. Om 7:00 precies zijn ze net buiten Winschoten losgelaten, net mooi genoeg om te leren. Ze waren ook in no time weer thuis en hebben er maar een ochtendtraining aan vast geplakt. Hopen op een beetje mooi duivenweer in het weekend, dan kunnen we een “echte” lapvlucht gaan houden.  

 

Zaterdag gaat de reis naar het Belgische Arlon, een kleine 400 KM voor onze duiven. Prima afstand, zijn die van ons erg geschikt voor. We hopen op een beetje Noord in de wind maar daar ziet het niet naar uit. Vooralsnog gaan er 25 kanshebbers mee, maar de controle is pas vrijdagavond. Kan dus nog wel een duif meer of minder worden.

Of ze er klaar voor zijn weet ik niet. Ze zijn erg druk en constant op zoek naar elkaar. Erg irritant omdat er nooit rust is op de hokken. Aan de andere kant is het ook wel weer goed dat er zoveel drift in zit en ze graag naar hun partners willen. De duivinnen blijven eten, bakken vol gaan er in.. bij de doffers is het maar mondjesmaat, daar gaat het allemaal niet van harte. De manier van, en de hoeveelheid eten, is voor ons wel een teken om te zien hoe ze er voor staan. Maar voor nu is het dus allemaal moeilijk.

We hebben wel vertrouwen en zullen met een gerust hart gaan in-manden. En zaterdag staat we weer hoopvol bij de hokken, wachten op onze vrienden en genieten van de aankomsten.

Hoort allemaal bij de duivensport! Voor zaterdag alvast succes, @ STAY SAFE

# Zomaar een paar junioren, omdat ze zo mooi zijn.