10. jun, 2020

Leuke hobby!?

Een nieuwe week met nieuwe kansen! Als je een kans ziet dan moet je het pakken..

Dat moet de havik ook denken die bij ons in de omgeving vertoeft, ze zijn beide zeer actief. De kleine (man) en de zeker de grote (vrouw).. Vanmorgen had ik net de jongen onder dak toen mevrouw havik achter de koppel van de achter buurman aan dook, en was het amper 8:00 uur! Vooral met donker en grauw weer lijken ze meer honger te hebben, laten ze elkaar maar opvreten.

 

De jongen deze week weer een aantal stress moment laten beleven, een paar uurtjes in de mand, gestopt met verduisteren en vanmorgen vroeg (6:30 uur) op 2 KM losgelaten. Ze lijken er nog steeds plezier in te beleven, hopen dat het goed blijft gaan. De peuters van de 3e ronde vertoeven dagelijks een paar uurtjes buiten, ze beginnen al een beetje vervelend te worden en slechter te luisteren. Tijd om een beetje strenger te worden.. komt vast goed met de kleinsten.

Bij de doffers vanmorgen een jaarling die zich lang niet lekker voelt, je ziet aan alles dat het niet in orde is. Toch vreemd he, gisteravond nog lekker getraind en goed gegeten. Ik heb hem toch maar in de ziekenboeg gedaan, een paar dag aankijken. Ik hoop dat het niets bijzonders is en dat de rest gevrijwaard blijft van ellende.

Als je bij de duiven komt en er is iets onverwachts aan de hand zoals nu dan vraag ik me wel eens af of het allemaal nog wel leuk is. We doen er veel voor en we laten er misschien nog wel meer voor, en dan die ellende van zieke duiven.. of de angst dat er toch weer een enorme coli uitbraak komt. Nou ben ik ook wel iemand die elke dag wel iets ziet waarvan ik denk “och mien god” daar gaan we, en meestal valt het dan wel mee, maar toch. Ik zal ook vast wel niet de enige zijn die zo denkt.

 

Afgelopen week een klein feestje in huize Jager, Marit heeft officieel haar diploma en cijferlijst gekregen. De mentor aan de deur met het goede nieuws, een prachtig moment. Ze heeft er hard voor gewerkt en het resultaat is werkelijk super. Vanaf volgend jaar voorgezet wetenschappelijk onderwijs (VWO), 2 jaar en daarna kan het studeren beginnen.

 

De vliegduiven hebben niet veel voor de kiezen gehad de afgelopen vlucht, in no time waren ze thuis. Dus deze week alle tijd om ze weer goed aan de start te krijgen. Wat me opvalt is dat de duiven weer erg druk zijn deze week, zowel de doffers als de duivinnen. In het hok zijn ze zeer actief en volgens mij veel te druk. Het fladdert en het doet maar de hele tijd. Volgens mij is dat niet bevorderlijk voor de form, maar ik weet ook niet wat ik er nu nog aan moet veranderen. Ik denk dat ik de oorzaak wel weet maar daar hebben we nu niets aan natuurlijk.

Zaterdag moeten ze, zoals het nu lijkt, een afstand afleggen van 300 KM. Een mooie afstand (als het niet voor de wind gaat..) Over het weer zijn de meningen nogal verdeeld, ik denk dat we gewoon moeten afwachten. Als alles goed gaat en er geen ziekte uitbreekt of iets dergelijks, dan gaan er ongeveer 25 kanshebbers mee.

Voor zaterdag alvast succes, geniet van de duiven en hopelijk ook van mooi en zonnig weer. @ STAY SAFE

# Marit heeft haar diploma in the pocket.