3. jun, 2020

Mooie uitslag

Een mooi resultaat van de vliegploeg! 1e, 3e, 4e en 6in de club tegen 530 duiven, en in het rayon tegen 2003 duiven 2e en 9e ! Karma en Evialina laten zien dat je op 4 jarige leeftijd gewoon met het jonge spul kan mee doen.   

We hebben een prachtig Pinksterweekend gehad, we hebben genoten van onze vrije dagen. Dit was voorlopig de laatste lange weekend, de feestdagen zijn op tot aan de kerst ;-) Gelukkig hebben we straks nog drie weekjes zomervakantie.

Marit is inmiddels aan haar vakantie begonnen, ze is klaar met school en als het goed is krijgt ze donderdag haar schoolexamenuitslag. Best een beetje spannend ook al weten we dat ze met vlag en wimpel is geslaagd. Onze jongste zoon doet deze maand ook zijn laatste examen, hij ligt op koers om met een mooi resultaat af te sluiten. Marit en Nick gaan komend jaar beide weer verder met studie, maar voor nu kunnen ze (bijna) genieten van de vakantie! Trotse ouders zijn we.

We gaan dit jaar zelf niet op vakantie.. en zoals Cruijff zei “ieder nadeel heeft zijn voordeel”. We gaan proberen om de jonkies gelijk vanaf de eerste africhting goed aan de start te brengen. Of het lukt weet ik niet maar we gaan het wel proberen. Er zit op dit moment een leuke ploeg jongen van de eerste en de tweede ronde, ik hoop dat we daar een paar weken plezier op de vluchten van mogen beleven dit jaar. We gaan het zien, voor nu trainen ze prima en kunnen we beginnen met africhten. We hebben toch even gewacht dat de wind uit een andere hoek komt.

 

Gisteravond is het nieuwe NPO bestuur geïnstalleerd, we hebben het allemaal kunnen zien via de livestream. Ik was er graag bij geweest maar door de coronamaatregel mochten maar 30 mensen aanwezig zijn. Dus alleen de kiesmannen, het bestuur en een deel van het nieuwe bestuur. Logisch besluit!

Ik wens het nieuwe bestuur veel wijsheid en ook veel sterkte bij het uitvoeren van de vaak ondankbare taken. Mijn respect hebben ze, ik heb respect voor alle vrijwilligers.. dat was er trouwens ook voor het afgetreden bestuur, ondanks dat ik het niet met alles eens was.

 

Met de duiven gaat het prima! De verzorging van de vliegploeg “ligt op schema”, voor wat dat waard is natuurlijk. De ploeg traint één keer per dag, de doffers een uur en de duivinnen een uur. Langer is volgens mij niet interessant, de condities is er en de form komt niet met vaker of langer trainen. Dat is natuurlijk niet de reden.. dat is dat we simpelweg niet meer tijd hebben. Er moet tussen het verzorgen van de duiven door, ook nog gewerkt worden 🙃

In de ochtend vliegen de jongen ongeveer anderhalf uur (waarvan ze een half uur grazen in de wei). Overdag is de klep van de derde ronde open, deze ronde doet aan zelfstudie.. op het moment dat we thuiskomen zitten ze weer netjes in het hok, geen idee wat ze de hele dag hebben uitgespookt. En dan vanaf half zes gaat de vliegploeg naar buiten. Alles goed gepland dus.

Voor wat betreft de motivatie van de vliegers hebben we alle troeven nog in ons bezit. Tot nog toe hebben we niets gedaan om de mannen en vrouwen extra te motiveren, geen partner, geen schotel en zelfs geen halve vak. Ze doen het nog steeds zonder al deze extra toestanden. We wachten tot aan de midfond afstanden en dan gaan we kijken of we extra gaan motiveren.

 

Voor komend weekend is de verwachting iets minder gunstig dan de afgelopen weken. Wind weer uit het westen en hier en daar een bui.. Afwachten! Zoals het nu lijkt gaan er 30 kanshebbers mee, ze moeten natuurlijk wel goed aanvoelen vrijdagavond.

Voor zaterdag alvast succes, geniet van de duifjes en van de aankomsten. Ze doen hun best en zijn altijd weer blij dat ze thuis zijn, en zo moeten wij ook denken! Stay safe.

# in de rennen krijgen de jonkies lekkers in de blauwe drinkbakjes, zo weten ze in ieder geval dat er wat lekker te halen valt uit deze bakjes.