27. mei, 2020

Op naar de derde..

Het gezeur en gezemel is alweer begonnen! Er is een groep mensen (liefhebbers kun je ze niet noemen) die de duivensport beleeft door overal tegen aan te schoppen en overal over loopt te klagen. Beetje jammer.. maar je doet er niets aan helaas. Maar goed, ook een citroen droogt uit, kwestie van tijd zullen we maar zeggen ;-)

Gelukkig zijn de meeste liefhebbers erg positief en maken we er samen iets moois van.

 

Thuis gaat alles goed, gezond en vol plannen! We mogen en kunnen nu weer een beetje vooruit kijken en voorzichtig weer plannen maken voor uitstapjes. Als duivenmelker is achter het huis waar het gebeurt en daar ben ik ook het liefst natuurlijk.. Maar voor Trea en de meiden is het wel fijn dat we straks ook weer andere dingen kunnen ondernemen. Winkelen, dat woordje hoor ik ongeveer 25 keer per dag haha.

Met de duiven gaat het goed, alles naar tevredenheid. We zijn afgelopen maandag met een mandje duiven (3 doffers en 3 duivinnen) bij Nanne Wolff op bezoek geweest, de dokter was tevreden. Niets meer aan doen was het advies. Zo schoon als deze heb ik ze nog niet gehad vandaag zei die.. Super trots natuurlijk, maar op de terugreis realiseerde ik me dat ik pas zijn tweede klant was van die dag haha! Het was weer een leuk bezoek, de duiven zijn goed bekeken en ik heb weer goede raad en adviezen mee gekregen.

Maandagmiddag nog de dokter bij de hokken gehad voor de jongen, alles is nu geënt en klaar voor de volgende stap. Ze doen het erg goed, we zijn super tevreden over de jongen. Op dit moment zitten er 53 die we op de jonge tour gaan spelen (als alles mee zit natuurlijk), er zijn nog 14 latere jongen die we nu aan het uitwennen zijn. Deze latere jongen stappen ergens in of gaan op de na-tour, we zullen het zien.

Vorige week onze eerste slachtoffer bij de jongen van de roofvogel, het beestje een paar dagen apart gehad en weer opgelapt. Ze zag er weer goed uit! Maar de eerste keer los en ze is weg, niet meer terug gezien. Kun je nagaan dat ze er meer last van hebben dan we aan de buitenkant kunnen zien. Ik hoop niet dat de rover alsnog zijn beloning heeft gekregen, en als dat wel zo is dan hoop ik dat hij er doodziek van wordt.

 

Zaterdag staat de derde training op het programma, de duiven gaan naar het Duitse Soest. Vooralsnog staat de windmeter op Oost voor zaterdag, ben benieuwd of dat zo blijft en hoe het verloop dan is. Het zou mooi zijn als we de komende weken wind uit alle hoeken krijgen, kunnen we mooi zien of vliegen vanuit de Oosthoek beter is.

We voeren volle bak en geven de vliegduiven voldoende energie. Dat ze een minuutje later thuis zijn vind ik niet zo erg dan helemaal niet thuis komen. Voordeel van volle bak voeren is ook dat je gelijk kunt zien welke duiven er klaar voor zijn en welke niet. Ander voordeel is dat je altijd het juiste voert, ze kiezen immers zelf. Enigste wat je wel moet doen is zorgen voor voldoende variatie en de juiste verhouden suiker / energie ( koolhydraten en vet). Als er altijd voldoende eetlust is dan zit het wel goed ;-) het is dus net als bij ons.

Niet alles gaat mee zaterdag, er zijn een paar thuisblijvers bij de mannen. Hoeveel kanshebbers er wel meegaan moeten we nog even zien, in ieder geval genoeg om zaterdag lekker te genieten van de aankomsten.

Voor zaterdag iedereen succes! Geniet van de pinksterdagen en stay safe.

# Onze weduwnaars bij de voerbakken, de grote bak is voor het “normale” voer en de        kleinere bak is voor het lekkers wat ze elke ochtend krijgen.