20. mei, 2020

Druk maar leuk

Je weet pas wat je mist als het er (even) niet meer is.. Niet dramatisch denken nu, ik heb het over de duivensport. Afgelopen vrijdag mochten we weer en wat hebben we er van genoten! Ja, en dan weet je waarom je de sport/ hobby zo leuk vind.

Het waren hectische dagen, een week waarin er veel geregeld moest worden. En er is veel geregeld! Tjonge wat hebben we samen een hoop werk verricht, en tjonge.. wat was het de moeite waard. Ik heb alleen maar positieve reactie gehoord en gelezen, iedereen is blij dat we weer met onze duiven mogen vliegen. Weliswaar zonder prijzen maar dat zal de pret niet drukken.

 

In de voorbereiding waren er helaas al wat duiven afgevallen, één doffer dood, één doffer vleugellam terug van een africhting en één doffer achter van de laatste africhting. Bij de duivinnen één opgeruimd omdat ze al 2x op eieren was gekomen als weduwe, één duivin twee keer opgehaald na een trainingsvlucht en ook een duivin achter op de laatste africhting. Dat zijn er dus al 6 minder voordat we waren gestart?! Maar goed, dat is ook duivensport. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje bang was voor de eerste keer op de wagen, vaak blijft er dan ook wat achter, maar dat was nu gelukkig niet het geval. Alles gezond en wel weer terug op de hokken.

In en om het huis is iedereen gelukkig gezond! Inmiddels zitten we in de 10e week of zoiets, de covid geeft zich niet makkelijk gewonnen. De kans dat we besmet raken is nog steeds redelijk aanwezig, je moet er toch niet aan denken. Moeders vierde afgelopen zondag haar 75ste verjaardag, die had ze zich heel anders voorgesteld. Maar goed, ze kon het wel in goede gezondheid vieren.. en daar gaat het om.

 

Van de week het eerste slachtoffer van de roofvogel bij de jongen, ze heeft het overleefd en ik denk dat ze ook wel weer helemaal opknapt. Alhoewel je dat nooit helemaal zeker weet. De havik is weer vaak boven de hokken te zien, het is even rustig geweest maar waarschijnlijk zijn de eieren uitgekomen.. Ik had er liever  een omeletjes van gemaakt ;-), lekker met een plakje ham! 

De jonkies doen het nog steeds goed, het wordt zo langzaamaan tijd om ze een paar kilometer af te richten. Alleen de eerste ronde hoor, de rest volgt.. lopend nog steeds. Ik kreeg een goeie tip van Youri, dat ga ik de komende dag maar eens proberen. We zijn een aantal dagen vrij en dan is het net wat makkelijker om wat extra aandacht te schenken aan de duiven.

 

Maandag gaan we eerst met de oude duiven op bezoek bij Nanne Wolff en daarna komt de lokale duivendokter thuis langs om nog een hok jongen te enten. En zo begint de week waar de vorige eindigt.. bij de duiven.

Geniet van de duiven, voor zaterdag alvast succes! Geef uw duifjes een beetje extra’s, ook nu zullen er weer duiven later komen en die kunnen wel wat extraatjes gebruiken. De laatste is immers net zo belangrijk als de eerste!

# NL19-529 volle zus van Evialina, Rheine 7e aankomst van 1870 duiven