12. mei, 2020

Op de wagen en trainen, we gaan starten

We mogen weer! Weliswaar met enige aanpassingen maar dat zal de pret niet drukken. Goed werk van de werkgroep, en geloof me.. er is een hoop werk verzet. Een dikke pluim voor afdeling 10 en 11!

En zeker ook een dikke pluim voor de verenigingen en de liefhebbers. Deze week veel contact gehad met verschillende liefhebbers en bestuurders, en de enthousiasme is geweldig. Iedereen werkt mee en is bereid om volgens de protocollen te handelen. Chapeau!

 

Ik denk dat onze duiven er wel klaar voor zijn. Ons laatste bezoekje aan Nanne was prima, de africhtingen gaan goed en aan huis wordt goed getraind. Alle begin is moeilijk dus laten we de lat maar niet te hoog leggen. Deze week blijven de duiven nog even in de “corona modus” en vanaf zaterdag maar kijken of we de ploeg in wedstrijd form kunnen krijgen.

Afgelopen zaterdag hebben we de ploeg afgericht op ongeveer 50 kilometer, het weer was prima dus op tijd aan de gang. Het was een mooie africhting en de grootste groep was voor ons aan weer thuis. Uiteindelijk wel twee achterblijvers, een jaarling duivin kan ik weer ophalen uit Emmercompascuum en een jaarling doffer is spoorloos. Wat ook nog erg jammer is, een jaarling doffer heeft zijn vleugel ‘ overtrokken’, ben bang dat het einde verhaal is. Meestal als ze scheefvliegen dan weet je het wel. En zo is de vliegploeg toch al weer aan het uitdunnen, er zijn nog 33 kanshebbers die ingezet gaan worden.

Verder gaat het in en om de hokken prima, geen klagen! We hebben mooi het ritme er in en de duiven doen het goed. Vooral de jonkies voelen zich super, en daar genieten we volop van want voor je het weet zijn ze van streek en heerst er coli. De stressmomenten komen er aan voor de jongen, de mand in, enten, africhten en stoppen met verduisteren. Genoeg om van streek te raken, dus opletten de komende tijd.

 

Met de versoepelingen van de regering kunnen we zelf ook weer wat meer dingen ondernemen, als we dat willen natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn, het blijft best een beetje spannend met die corona in de lucht. Je ziet mij voorlopig echt niet in het café of restaurant, wij zoeken en vinden de gezelligheid wel bij ons thuis. En nu de vluchten weer beginnen is de zaterdag alweer goed en gezellig gevuld 😀

 

Succes de komende dagen, zorg dat de duiven voldoende energie mee krijgen. De achterblijvers moeten ook voldoende kans hebben om weer thuis te komen. Als de duiven niet voldoende zijn afgericht wacht dan een weekje, het vliegprogramma voorziet daar in. We moeten duiven spelen maar niet ten koste van.. we hebben (gelukkig) nog een aantal weken te gaan, dus een beetje zuinig zijn op onze vrienden.

# Marit aan het africhten, een goede voorbereiding is het halve werk.