21. apr, 2020

Wachten

“Vol verwachting klopt ons hart” Het is vandaag dinsdag 21 april, een week voor de einddatum van de genomen Coronamaatregelen. Vanavond is de persconferentie van onze minister president. Kunnen we versoepelen? Of blijft het nog een poosje zoals het nu is..

We zijn het er allemaal wel over eens dat we alleen kunnen versoepelen als de gezondheidsrisico’s dat toelaten.. Maar we willen zo graag! Ook al hebben we een datum, dan kunnen we in ieder geval ergens naar toe leven.

Eerst de kinderen weer naar school en aan het sporten, thuis zitten is voor de jeugd het zelfde als detentie 🤔

 

Vanavond hebben we bestuursvergadering van onze afdeling, tegenwoordig doen we dat wekelijks via skype. Het was even wennen maar het werkt prima! Het is heel goed vergaderen op deze manier en de lopende zaken krijgen op deze manier voldoende aandacht. De voorbereidingen naar een eventuele start van het vliegseizoen is natuurlijk prio, nu maar hopen dat het allemaal mee zit en de start niet al te lang meer op zich laat wachten.

 

Het belangrijkste, thuis is alles goed. We zijn gezond en kunnen onze dingen doen, gelukkig maar! Marit heeft morgen echt haar laatste schriftelijke tentamen, dan een weekje vakantie en daarna nog twee praktijkvakken. En op 4 juni is het dan officieel, voor alle geslaagden is er landelijke viering, we zijn benieuwd.

In en om de hokken gaat het ook erg goed! We hebben niets te klagen. We zijn vanmorgen op bezoek geweest bij Nanne Wolff, alles prima in orde. Nanne was zeer tevreden over de conditie van de duiven. We hebben samen ook even de duiven van Nanne bekeken, en vooral de jonge duiven zaten er goed bij! Echt super. Nanne vertelde dat hij, als zijnde een test, de jongen 3 keer heeft geënt tegen Adeno Coli. Geen enting met het prikje maar oraal, dus zo in het bekje. Hopen dat het goed uitpakt en we er volgend jaar allemaal ons voordeel mee kunnen doen. Maar goed, al met al was het weer een leuk bezoekje aan onze duivendokter.

Project tuin is voor zover klaar.. er is altijd nog wel wat te doen maar voor nu is het ruim voldoende om er van te genieten. En dat gaan we ook zeker doen. Onder het tabblad foto's staan een aantal foto’s, ga gerust even kijken 😎

 

Afgelopen weekend zijn er twee jonkies verhuist naar Oude Pekela, we hopen dat ze het daar goed gaan doen en een leuke duiventoekomst krijgen. En dat hopen we vooral ook voor de jeugdige liefhebber! Als bedankje kreeg Trea een grote bos bloemen en voor mij een fles heerlijke 18+ water, het zijn de kleine dingen die onze sport zo mooi maken!

Met koningsdag erbij ligt er weer een lang weekend voor ons, we mogen niet veel maar kunnen wel genieten!

Blijf gezond.. Geniet van elkaar en van uw duifjes.

 

# op de foto de straatnaambord aan de gevel van de praktijk, mooi toch!