7. apr, 2020

Respect en geduld

Samen staan we sterk! Alleen samen kunnen we corona verslaan.. In deze beroerde tijd zijn dit veel gehoorde uitspraken. Het klopt natuurlijk wel, als je iets wil bereiken moet je het samen doen.

De datum waar we met ons allen naar uitkeken is inmiddels verstreken, 6 april.. er is wel alweer een nieuwe datum waar we nu onze hoop op gevestigd hebben, 28 april. We moeten hopen dat de slimme mensen het bij het juiste eind hebben en dat de maatregelen inderdaad voldoende helpen, het lijkt (voorzichtig) de goede kant op te gaan. We moeten volhouden en doorgaan, met elkaar, want samen staan we sterk!

 

Onze tuin heeft in het voorjaar nog nooit zoveel aandacht gehad dan nu, het ligt er keurig bij. Ik moet eerlijk zijn, grootste gedeelte is door Trea en de meiden gedaan 🙂. Elk nadeel heeft z’n voordeel zal ik maar zeggen. Het is ook heerlijk om nu buiten bezig te zijn, en als we minder met de duiven bezig zijn kunnen we mooi wat meer met andere dingen aan de gang. En ik moet zeggen, dat lukt aardig.

Marit is aan haar laatste proefstuk bezig van de Havo, nog een aantal tentamens en dan is het klaar. Ze heeft het hele jaar goed haar best gedaan dus dat gaat zeker goed komen. Wat wel erg jammer is.. geen examen is ook geen examenfeest. En nu met de coronacrisis kan helaas haar geplande weekje vakantie met vriendinnen ook niet door gaan. Gelukkig komen er voor haar nog meer examens, daar heeft ze nu niets aan maar toch.

 

In en om de hokken gaat het prima! De oude duiven doen het goed. Ik merk dat er nog geen echte form op zit, gelukkig maar. Afgelopen weekend zijn de vliegduiven voor 24 uur samen geweest, het was een dolle pret, één en al liefde. We hebben alle 40 duiven in handen gehad en ik moet zeggen dat het niet tegen viel. Mooi op gewicht en lekker zacht, bij twee duiven (een doffer en een duivin) was de eerste pen gevallen. Niets om ons zorgen over te maken, bij de rest ziet het er verder prima uit. Eind van deze maand gaan we de doffers knippen, dat doen we ieder jaar en nu dus ook. Ik denk dat we het nu meer nodig zijn dan anders.

Bij de jongen van de eerste ronde laat het dons al lekker los, ze zijn op z’n Gronings “roeg om de kop”. De tweede ronde zijn we ook aan het verduisteren maar dat zit allemaal nog lekker strak. De tweede ronde gaat komend weekend voor het eerst naar buiten, mogen ze ook de grote wereld verkennen. De kudde van de tweede ronde is aangevuld met 2 mooie piepers van Edwin Schuiling uit Ekehaar. Afgelopen weekend een kort bezoekje gebracht, wel een beetje raar hoor.. afstand houden geen handen schudden, maar goed we hebben ons keurig aan de regels gehouden en op gepaste afstand met elkaar gepraat. We lezen ook de site van Edwin (een aanrader trouwens) en daar wordt vaak het woordje roofvogel genoemd, en nu weet ik ook waarom.. De plek waar zijn hokken staan is werkelijk waar een droomplek, wat een mooie, bosrijke omgeving! En tja, dat denkt die roofvogel natuurlijk ook.

Komend weekend het lange Paasweekend! Wat hebben we ons hier lang op verheugd.. Niet zo zeer om de Paasdagen maar meer om de eerste prijsvlucht. Helaas, we gaan er maar niet om treuren en er mooie dagen van maken.

Geniet van de vrije dagen en ook van de duifjes, vergeet niet om ze voldoende aandacht te geven 👍  Stay Safe, dan zijn we het snelst van deze coronaellende af.

# op de foto Boris Johnson, de Britse premier is ook opgenomen met corona.