25. mrt, 2020

Gezondheid

Heel Nederland in de ban van COVID-19 (corona virus), eigenlijk heel de wereld maar Nederland is mij zat groot genoeg. Op dit moment is er maar één nieuws en dat is het Corona-nieuws, al het andere is op dit moment ondergeschikt.

Iedereen heeft zo z’n eigen reden om te balen van deze corona situatie, maar laten we eerlijk zijn, alleen de gezondheid telt! Kijk om je heen en volg het nieuws, heel Nederland staat op z’n kop. Wij proberen het volgen van nieuws te beperken tot één keer per dag, we volgen dit als gezin en praten er dan ook over. En na het zien van het nieuws, de ellende van nieuwe besmettingen, intensieve care opnames en het overlijden van mensen.. ben ik oprecht blij dat we samen op de bank zitten!

 

En de duiven, tja wat moeten we er van zeggen. Vooralsnog geen (duiven)sport tot en met 6 april as. De verwachting is dat dit ook opgeschoven wordt, of het 1 juni wordt weet ik niet. Het zal wel maar hoop doet leven toch?

Hoe nu verder? Op de achtergrond wordt er hard gewerkt door de besturen om verschillende scenario’s te schrijven, wat als.. en als we.. We zullen eerst duidelijkheid moeten hebben, eerder kunnen we niets vast afspreken. Ik denk dat iedereen dit ook wel begrijpt.

 

Voor onszelf geld dat we gewoon verder gaan met de verzorging en de plannen zoals we die hadden gemaakt. Zo zijn we afgelopen maandag met een 10-tal duiven naar Nanne Wolff geweest, de laatste controle voor de eerste vlucht (maar dat zal wel niet meer opgaan ;-)). De duiven zijn zeer uitgebreid bekeken door Nanne, alle tijd om alles door te nemen. De controles waren goed en Nanne was te spreken over de conditie van de duiven, niets meer aan doen was het advies. We hadden 2 duiven mee voor extra controle aan de vleugels, zus van Huts problemen door een aanval van de roofvogel en onze Kevin door licht scheefvliegen het afgelopen seizoen. Over beide duiven was de uitspraak duidelijk, niet meer inzetten. De vleugels zijn dusdanig beschadigd dat beide duiven niet goed meer kunnen presteren. Dat is toch jammer van zulke duiven, Kevin heeft al 3 eerste prijzen op zijn naam staan.

Maar zoals Nanne ook al zei, ze zijn er nu nog! En zo is het ook, als je ze speelt moeten ze ook een eerlijke kans hebben.

Afgelopen zaterdag de doffers en duivinnen voor het eerst weer samen gehad, ze mochten samen zijn tot zondagochtend. Ik merkte met name aan de doffers dat ze erg zenuwachtig waren. Na het afzetten van de jongen waren ze op zoek naar iets, tenminste zo ziet het er uit. En ik moet zeggen dat het wel heeft geholpen, de duiven zijn een stuk rustiger. Zondag niet getraind, maandag wel weer en dat ging erg goed. Niet lang maar wel erg hard!

 

De jonkies doen het goed, ze zijn eigenwijs en levenslustig. Eén jong kon na een week de drinkpot nog steeds niet vinden, uiteindelijk kun je daar natuurlijk niets mee. Maar goed, dat is de natuurlijke selectie zullen we maar zeggen. Afgelopen zaterdag is ook de laatste bon verzilverd, om mooie jong uit onze Oma. Ik hoop dat onze duiven het op de andere hokken goed gaan doen.

Er was ons ook al een jong duifje door de tringels gegaan, zat spontaan op de ren bij de kwekers. We hebben hem maar laten lopen en aan het eind van de dag was de ploeg weer compleet. Komende week gaan we nog een groep jongen van de kwekers spenen, dan gaat ook de tussendeur open in het jongen duivenhok. En ja, ook de rennen gaan vandaag of morgen open, dan mogen ze de grote wereld verkennen. Dat wordt weer een spannende periode.

 

Beste mensen, denk goed om jezelf maar ook om een ander. Respecteer de regels van het RIVM, alleen dan komen we er samen door. Ondanks alles, probeer toch een beetje te genieten van de duiven.

Kop der veur!