17. mrt, 2020

Onzekere tijden

We kunnen er niet meer omheen, COVID-19 (corona virus). Of we het nu leuk vinden of niet, in alles worden we geconfronteerd met corona. Ons “gewone” leven is al bijna niet meer zo gewoon..

Onze kinderen zijn thuis, voorlopig geen school. Trea werkt de komende weken ook vanuit huis, en ik pendel wat heen en weer tussen het werk en thuis (werk). Voor nu is het allemaal nog wel te doen, we praten er over en gaan vervolgens weer verder met ons ding. Tuurlijk houden we ons aan de afspraken en willen we onszelf en anderen zo weinig mogelijk risico bezorgen, dat besef is er zeker! Maar of we met elkaar doorhebben wat de impact uiteindelijk zal zijn.. ik denk het niet.

 

Er is komt steeds meer nieuws naar buiten omtrent het virus, mensen met kennis hebben het over weken en misschien zelfs wel maanden. In deze periode telt er maar één ding, en dat is onze gezondheid! Al het andere is niet belangrijk, echt niet belangrijk. En ik moet zeggen dat er vanuit de duivenwereld (om het zo maar even te noemen) goed gereageerd wordt. Geen negatieve berichten en lange discussies, we gedragen ons volwassen ;-). En zonder gekheid, veel duivenmelkers zijn natuurlijk op leeftijd en horen bij de risicogroep. We moeten ook een beetje op elkaar letten.

Hoe nu verder met de duiven en het seizoen? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Ik kan net als iedereen alleen maar speculeren en afgaan op het nieuws wat er op dit moment bekend is. Voor nu is het dat we tot en met 6 april as. niet kunnen samenkomen en dat het seizoen is uitgesteld tot nader bericht. Punt! En daar moeten we het mee doen. Wij gaan gewoon door met de voorbereidingen zoals we dat hebben gepland. Ook als we voorlopig niet kunnen vliegen kunnen we natuurlijk wel genieten van onze duiven.

 

De meeste jongen zijn gespeend en vertoeven op hun eigen hok, eerst nog samen in één afdeling maar als ze beginnen te vliegen dan gaat de tussendeur open. Nu eerst lekker op een kluitje.. kunnen ze elkaar goed leren eten en drinken. De ren staat overdag open en daar maken ze al graag gebruik van! De kwekers zitten te broeden op de 3e ronde of zijn nog bezig met het grootbrengen van de 2ronde. Op de kweekafdeling gaat het mooi rustig, geen klagen. De vliegers komen nu elke dag los, sinds zaterdag ook de duivinnen. Het gaat goed! Tot nog toe in ieder geval. We moeten er wel bij blijven hoor, de haviken zitten nog niet te broeden, we zien ze dagelijks boven de hokken vliegen. We houden het lekker rustig en de duiven mogen zelf weten hoelang ze willen vliegen, vooralsnog geen verplichtingen. Maandag hebben we een afspraak bij Nanne, als het allemaal goed is zullen we verder gaan met het opvoeren van de trainingen. In gedachten heb ik het eerste lapvluchtje al gepland, ook omdat de mannen en vrouwen weer een dagje samen moeten zijn.

We zijn alweer een paar dagen in de tuin bezig, er is genoeg te doen! En nu het weer eindelijk weer een beetje beter is hebben we daar ook weer zin in. Project overkapping is weer opgepakt en het laatste deel is gestart. En nu maar hopen dat we er dit jaar heel wat weekenden onder kunnen zitten om op de duiven te wachten.

Doe voorzichtig en volg het advies om je gezond verstand te gebruiken, klinkt logisch.. Hopen dat we het virus zo snel mogelijk de baas zijn, het is al heel snel niet leuk meer.

# De beloften van 2020 in de ren.