10. mrt, 2020

Ze vliegen weer

“Only fools never change their minds” Een mooie uitspraak die ik vrijdagavond hoorde van een oud voorzitter. Jong van geest en toekomstgericht, leeftijd is maar een getal.

En dat klopt, leeftijd is maar een getal maar toen ik zondagochtend wakker werd van de wekker, was het alsof ik was aangereden door een trekker.. We zijn zaterdagavond heerlijk de stad in geweest met vrienden en tot de late uurtjes hebben we gefeest. Het was super, we hebben genoten! Alleen de dag er na he ;-) Pfff, zo moet een Barcelona-duif zich ook ongeveer voelen volgens mij

 

Afgelopen vrijdag de ALV van onze afdeling, goed en constructief. Er wordt veel meegedacht en mee gepraat over zaken die ons allemaal aangaan, en dat is goed, heel goed! Ondanks de vele perikelen rond de NPO-soap waren er, na uitleg van onze voorzetter, geen vragen of opmerkingen. De vergadering toonde begrip voor de standpunten van de afdeling en uiteraard is iedereen benieuwd hoe het allemaal afloopt. Zaterdag as. is de ledenraad en dan zal er meer duidelijk worden (hoop ik). Voor wat betreft de afdeling en alle kiesmannen van de verenigingen is het startschot voor het seizoen 2020 gegeven.

Bij ons is het dan ook zover, de doffers zijn los geweest. Afgelopen zaterdag was het prachtig weer, de kleppen moesten gewoon open. Laat in de middag zo tegen drie uur.. Een beetje onwennig was het onze Youri die als eerste naar buiten ging en de lucht in zwiepte. En je gelooft het niet maar binnen het minuut was mevrouw havik boven de hokken. Ze werd geëscorteerd door een grote kraai en dat, samen met het geklap van Trea, heeft onze Youri gered. Een korte aanval en twee rondjes boven het hok en dat was het. Pfff dat is toch niet normaal he, je kunt je duiven met goed fatsoen niet loslaten. Maar goed, we gaan door, elke dag los is voor nu het motto. We zullen zien wat de schade is over twee weken.

 

De duivinnen zijn weer een beetje rustig.. die hebben we afgelopen donderdag weggehaald en op het duivinnenhok gezet. En wat zijn de dames dan ontzettend druk, niet normaal! Maar na een dag of drie lijken ze te begrijpen dat ze min of meer op weduwschap staan. De rennen staan open en ze zijn lekker in bad geweest, de komende tijd op dieetvoer en dan mogen ze ook aan hun trainingen beginnen.

Alle jongen zijn bij de doffers gebleven, eerst in de schalen en sinds zondag zit de hele meute op de grond. Lekker druk en rommelig, maar voor de jongen en voor de doffers is dat het beste. Eind van de week kunnen we beginnen met spenen, ik zeg we maar ik bedoel Marit ;-).

 

Over vijf weken is het zover, dan is de eerste vlucht voor de punten.. We vliegen de eerste paar vluchten vanuit Duitsland. Dat is dan toch weer anders dan anders en ik ben de woorden van Gebroeders Jager nog niet vergeten, “Wat heeft dat goede duiven gekost, toen we Frankrijk niet in mochten..”. Ik weet het, we gaan niet naar Helmstedt of Berlijn en een grote meerderheid wil dit graag. Maar toch kan ik er een beetje buikpijn van krijgen. Eerst maar verder met de voorbereidingen, misschien dat we zelfs wel een keertje op Duitsland gaan africhten. Ik denk het niet maar je weet maar nooit ;-).

 

Gisteren twee prachtige jongen gehaald bij duivenvriend Gerald Ensing, wat een kwaliteit! Ze gaan beide op het vlieghok en we hopen dan maar dat ze op het hok blijven en mee kunnen op de vluchten. Voor nu eerst maar uitgroeien tot echte postduiven, net als de rest van de jonkies.

Eind van de week gaan hier ook een aantal jongen weg die zijn geschonken aan verenigingen. De jongen liggen er prima bij dus de liefhebbers zullen tevreden zijn (hoop ik dan maar)). Het zal mooi zijn als er een topper bij zit, maar laten we eerlijk zijn.. Hoeveel toppers kweken we per jaar? Precies!

Laten we stoppen met onze regendansjes en vragen om wat meer zon, we zijn hier wel een beetje klaar mee hoor. Ondanks de regen en het onstuimige weer, veel plezier in en rond de hokken, geniet ervan.

# duivinnen lekker lui na hun bad