3. mrt, 2020

Voorjaarsbeurs

Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de astronomische lente, in Nederland is dat dit jaar op 20 maart as. Maar als de dag net zo lang duurt als de nacht, begint de meteorologische lente. En dat is (was) in Nederland op 1 maart.

Je zal het niet zeggen met al die regen.. maar we gaan toch echt de goede kant op!

 

De voorjaarsbeurs in Houten, duivensport leeft! Echt, wat een gezelligheid en wat veel positieve liefhebbers.

Afgelopen zaterdag al op tijd in de auto dan kunnen we nog redelijk dichtbij parkeren, niet dus! We dachten dat we op tijd waren maar dat bleek toch heel anders te zijn. De auto moesten we, op aanwijzing van een jongeman in een geel hesje, parkeren ergens achter het Expo gebouw. Op de parkeerplaatsen was al duidelijk dat het druk was, bussen uit Polen, Groot Brittannië, Duitsland..  

Na het afrekenen van de veel te hoge entree waren we binnen, en zoals gezegd.. het was druk! Alles wat een beetje interessant is voor liefhebbers was present, voor ieder wat zullen we maar zeggen. Aan de vrolijkheid en de grote glimlachen te zien was het de KAMASUTRA beurs voor duivenmelkers 😉

Het was een leuke beurs, ik ben blij dat ik er samen met Trea ben geweest. We hebben er een leuke dag van gemaakt en er samen van genoten.

 

En dan kriebelt het nog meer.. Het is nog lang niet zo ver, en er moet nog van alles gebeuren in en om de hokken maar we hebben er echt al wel weer zin in! Zaterdag 11 april as. de eerste wedvlucht van 2020.

De voorjaarsvergadering van de vereniging hebben we inmiddels gehad en dat is min of meer het begin van het seizoen, voor wat betreft het verenigingsgebeuren. Iedereen in de club is positief en heeft er weer zin in. De vrijwilligers zijn ingedeeld en iedereen heeft zo zijn eigen taken binnen de club. De één wat meer dan de ander, uiteraard.. maar iedereen draagt zijn steentje bij. En dat is na een roerige winterperiode, voor wat betreft de NPO soap, toch wel weer erg fijn. Vrijwilligers moet je koesteren, altijd!

 

In de hokken gaat het prima. En ja natuurlijk, er gaat ook wel eens wat mis. We hebben deze week één jonkie verwijderd, zag er zeer ongelukkig uit zullen we maar zeggen. Verder hebben we bij twee duivinnen het fenomeen ik ga op het nest van de buren zitten en doe net alsof het mijn eigen is. Zo ontzettend raar. Ze gaan niet vechten of zoiets maar jagen de buurvrouw van het nest af en gaan er vervolgens zelf op zitten?! De duivinnen gaan deze week apart en dan is het probleem dus opgelost..

Het is dat mijn buurvrouw uit Loch Ness komt anders ging ik het ook proberen ;-)

De jongen groeien als kool en liggen lekker te glimmen in de schalen, het is mooi om te zien dat de jongen goed opkomen. Het is nog mooier om te zien dat de oude duiven het goed doen, het groot brengen van jongen vergt wel iets natuurlijk.

Nog een paar dagen en dan gaan de duivinnen er af en mogen (moeten) de doffers de opvoeding verder alleen doen. De jongen blijven dan een paar dagen in het vak en gaan daarna allemaal op de grond, de eerste stappen naar zelfstandigheid. Het gaat snel, heel snel. De jongen van de tweede ronde zijn inmiddels ook geringd. Marit kan niet wachten tot ze met de jongen aan de slag mag, het liefst zet ze de jonkies nu al met schaal en al op het dak haha!

 

Vrijdagavond ALV van de afdeling, ook dan het begin van het seizoen 2020. Zaterdagavond.. na zeven weken weer een grote mensen feestje, samen met Trea en vrienden de kroeg in. Gezellig!

# Trea is helemaal verliefd op de Kingduif