25. feb, 2020

Stil in huis

Het speelgoed gaat weer in de kast.. langzaam veranderd de slaapkamer weer in een kantoor / hobby ruimte. De weken met Sascha en Maksim zitten er weer op en op dit moment zijn ze onderweg naar huis. Een reis van ongeveer 24 uur, 1600 kilometer cultuurverschil en toch in ons hart. Dank jullie voor de mooie tijd jongens, we komen jullie snel een keer weer opzoeken.

Deze week hebben we het thuis nog druk met van alles en nog wat, blijft natuurlijk van alles liggen als al je aandacht naar de kinderen gaat. Maar na deze week hopen Trea en ik weer wat tijd samen te krijgen, gewoon om te genieten van de kleine dingen.  

 

In de hokken gaat het prima! Het is net een productieafdeling waar voer wordt omgezet in mest. Tjonge wat gaat er veel voer in en wat komt er een bult stront weer uit haha! De momenten dat je weet dat je duivenliefhebber bent. Gelukkig zijn het maar een dag of 10 en dan is het enorme gevreet klaar en zal het weer terug naar normaal gaan. Het is ook wel een knap stukje natuur hoor, in een kleine vier weken ligt er een complete duif met alles er op en aan..

Alle jongen van de eerste ronde zijn geringd en de tweede ronde zal deze week uitkomen. Dat gaat allemaal prima! Inmiddels zijn er wel twee jongen gesneuveld doordat de buurman op bezoek kwam. Dan denk je hoe kan dat toch, de hele tijd gaat het goed en dan zo ineens is het hommeles. En niet per ongeluk he, de raddraaier blijf terug gaan naar het verkeerde vak. Maar goed, twee jonkies minder dus, het had beroerder gekund dus hoor je mij nog niet klagen hoor.

 

Zaterdag naar de beurs! Ik hoop maar dat het slecht weer is.. anders vind ik het achteraf zo jammer dat ik geweest ben terwijl ik ook lekker thuis van alles had kunnen doen. Het is echt wel een leuke beurs maar er zijn jaren geweest dat ik het (achteraf) toch wel jammer vond dat ik heen ben gegaan. Je bent de hele dag onder de pannen, alleen al het heen en terug rijden is ruim 4 uur. Maar goed, je ziet ook weer veel leuke dingen en je komt veel bekenden tegen. Meestal is het wel een leuke dag en eerlijk is eerlijk, ik heb er voor nu toch wel zin in.

Na volgend weekend gaan we de duiven proberen in het juiste ritme te krijgen. Niet van de een op andere dag natuurlijk maar langzamerhand proberen we er weer vliegduiven van te maken. Vanmorgen zag ik op tijd al de duiven van de achterbuurman vliegen en dan kriebelt het wel weer een beetje. Voor ons is het wel wat lastiger natuurlijk, ik ben elke dag tot 17:00 uur aan het werk en Marit is vaak maar een uurtje eerder thuis. Het is dus zoeken naar momenten.

 

Deze week een gezellige avond gepland met een aantal duivenvrienden, gewoon gezellig kletsen over van alles en nog wat.. maar vooral over duiven natuurlijk! Het is mooi om te horen hoe andere liefhebbers omgaan met de zelfde probleempjes, je leert veel van elkaar. Vooral als je kletst met goeie melkers!

Verder geen nieuws voor wat betreft de duiven. Geniet van de beurs komend weekend, misschien zien we elkaar! Voorzichtig met het uitlaten van de duiven, de kromsnavel is zeer actief in deze periode.

# Sascha en Maksim in de dierentuin.. voor het eerst, wat hebben ze genoten!