11. feb, 2020

Onze website

Wat een mijlpaal! Deze week kwam de teller op 100.000 te staan. De pagina’s van onze website zijn 100.000 keer bekeken, hoe leuk is dat!

25 januari 2018 is onze website live gegaan, wat een spannend moment was dat. Ik had de site gebouwd en ingericht zonder dat iemand er van af wist, zo had ik geen druk en als het niet zou lukken was er niets aan de hand. Trea heeft als eerste de site gezien en gelukkig was ze positief. Uiteraard was de inrichting van de site minimaal met hier en daar een foto en een kort verhaaltje, maar toch.. het begin!

En nu, twee jaar later, wordt de site en pagina’s gemiddeld 1000 tot 1500 keer per week gezien. We zijn daar best een beetje trots op en het motiveert uiteraard om iedere week een riedeltje te plaatsen. We beleven genoeg in en om de hokken, tijdens het vliegseizoen wat meer dan in het stille seizoen, maar altijd voldoende om te delen op onze website.

Bedankt voor het bezoeken van onze website!

 

De hokken staan er gelukkig nog.. Pfff wat een storm! Zondag rond de middag zijn we met onze Belarus jongens naar Nieuwe statenzijl geweest. Wat is de natuur daar toch prachtig, het water, de wind en de vogels. Alhoewel de jongen wel een beetje angstig waren hebben ze er van genoten, de weg naar de vogel hut was bijzonder spannend. ’s Avonds toen de wind nog krachtiger werd heb ik toch een paar keer gekeken bij de hokken, ’s avonds was het toch iets minder leuk.

De duiven hebben er verder niets van gemerkt, de eerste jongen zijn geboren en met de rennen dicht is het best behaaglijk in de hokken.

Afgelopen vrijdag zijn we met een 8-tal duiven op bezoek geweest bij Nanne Wolff, 4 uit het vlieghok en 4 uit het kweekhok. De vaste controles zijn weer begonnen en dit was de eerste. Na uitvoerige controle bleken vooral de kwekers redelijk besmet te zijn met het geel?! Mijn eerste reactie “hoe is dat mogelijk?” Voor het koppelen alles bij langs geweest en gekuurd.. Na wat overleg zijn we samen tot de conclusie gekomen dat de dossering van de geneesmiddelen van de Weerd nogal afwijkt. Ik ben erg precies bij het doseren, wat er op de verpakking staat wordt ook gegeven, beslist niet meer. De BELGARONI 15% is prima spul volgens Nanne, dus dat zou goed moeten werken. Een nieuw potje mee gekregen met een ander (en dat is de boosdoener) maatschepje.

Nanne was verder goed te spreken, de duiven zagen er prima uit! Voor nu alle duiven een Magic pil opgestoken en 2 dagen Belgaroni 15% in het water. Maar goed dat we af en toe onze duiven laten controleren. Want je ziet er aan de buitenkant niets aan en dan toch is het niet 100%.

 

In de hokken is het verder rustig, vandaag of morgen is de babyboom en zullen in alle schalen jonkies liggen. We sluiten nog steeds een koppel op in hun broedvak, die doffer kan maar niet aan z’n buren wennen. Lastig maar voor nu de enige oplossing. De kwekers waarvan we de eieren hebben overgelegd hebben keurig na acht dagen hun 2e ronde gelegd.

 

Ken je dat gevoel dat je een knoop in je maag heb van iets wat je echt dwars zit? Dat je ergens niet achter staat terwijl dat wel van je wordt verwacht.. Die knoop heb ik op dit moment en ik kan zeggen dat het knap beroerd voelt. Zoveel mensen, zoveel wensen zullen we maar zeggen. De tijd gaat het leren, ik hoop in ieder geval dat ik het met mezelf eens word. Dat is wel zo prettig!

Klinkt allemaal erger dan het is natuurlijk, ik ben een grote jongen en weet dat wakker liggen er soms bij hoort. 

Voor nu eerst maar genieten van het nieuwe leven op de hokken, wie weet ligt er een echte topper!

 

# op bezoek bij Nanne Wolff