22. jan, 2020

Kweekperiode

Zooo, Blue Monday overleeft.. Eigenlijk was het helemaal niet zo’n gekke dag, net zo beroerd als iedere andere maandag zal ik maar zeggen. Als duivenmelker genieten we te veel van het weekend en dan is elke maandag Blue ;-)

Commercie, blue Monday en al dat soort dagen zijn uitgeroepen door commercie. In de krant was te lezen dat er op de zaterdag voor blue Monday meer vakanties worden geboekt dan op andere dagen in de winterperiode, slim toch. In de duivensport is het niet anders volgens mij. Als je kijkt wat er nu en de komende periode nog verkocht gaat worden aan stambomen, dan kan dat ook alleen maar commercie zijn. Deze duiven zijn allemaal de winter overgebleven om te verkopen.. Slim? Denk het niet.

 

De rust in de hokken is bij ons voorlopig gebeurd, we hebben gekoppeld! Ik moet zeggen dat het allemaal erg voorspoedig gaat maar net als bij ieder ander zijn er bij ons ook van die momenten.. Grrrr dan zou je die rotkrengen wat… Geduld is een schone zaak in onze sport. Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen maar wil wel aangeven dat het bij ons echt niet alleen maar vlotjes verloopt. Na twee dagen zaten alle koppels op de bakken, in en uitvliegen gaat prima. Alleen bij sommigen is het de buurman he, ze hoeven elkaar maar aan te kijken en het is hommeles. Die temperament is in het vliegseizoen geweldig maar tijdens het kweken mag het wel iets minder.

De stand is nu, 18 van de 22 koppels in het vlieghok los en inmiddels 1 koppel het eerste eitje gelegd (vijfde dag?!) in het kweekhok 8 van de 10 koppels los en 3 koppels het eerste ei gelegd (ook de vijfde dag?!).

We verzorgen de hokken vanaf nu weer twee keer per dag, dat wil zeggen dat we ook s ’morgens de hokken even snel krabben. Voeren doen we nog steeds één keer per dag, dit doen we tot dat de eerste jongen er liggen. We lichten de hele winter al bij maar de komende twee weken blijven de lampen aan tot 21:30 uur. Dat doen we ook om voor onszelf een beetje rust te creëren, anders moet het allemaal zo gehaast.

 

Marit heeft haar tweede tentamen week achter de rug, nu kan ze weer een poosje relaxen en leuke (tiener) dingen doen. Met een week of vier komen de volgende tentamens er al weer aan, best druk voor een tiener die het liefs 20 uur per dag slaapt J..  

 

Aanstaande zaterdag de (uitgestelde) ledenraad. Ben benieuwd wat het wordt.. er zijn wel een aantal agenda punten waar ik erg nieuwsgierig ben naar de uitkomst ervan. Het wordt vast en zeker een lange zit voor de kiesmannen, duivensport anno 2020. De weg naar GPS2021 gaat niet zonder slag of stoot, is het een hobbel in de weg of loopt de weg hier dood. Volgende week zullen we de meningen weer, gewild en ongewild, voorbij zien komen. Het is wel een hele geruststelling dat er zoveel kundige liefhebbers zijn die weten hoe duiven minnend Nederland bestuurd moet worden.

Ik zou zeggen “eerst maar manager op eigen hok worden”, het is al moeilijk genoeg om daar alles onder controle te krijgen.

Fijne dagen en geniet van de liefde in het duivenhok, en als er nog niet gekoppeld is.. geniet nog even van de rust!

# Huts en Niffou op nest, het eerste eitje is gelegd!