3. jan, 2020

2020!

Allemaal de beste wensen voor 2020!

Het belangrijkste.. dat we met z’n allen gezond mogen blijven. En daarnaast voorspoed en geluk mogen beleven. En voor wat betreft de duivensport, vooral heel veel plezier en een beetje respect voor elkaar.

 

De gezellige (en drukke) dagen zijn voorbij en inmiddels zijn we weer aan het werk.. Als ik even terug kijk naar de afgelopen dagen dan besef ik me heel goed dat ik een gelukkig mens ben. En alhoewel ik een echte Nederlander ben mag ik niet klagen. Als alles voorspoedig gaat maken we ons vaak druk over de verkeerde dingen, kleine dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Maar ach, een beetje zeuren hoort er bij (denk ik dan maar)

Als alles weer achter de rug is, de kerstboom weer in de doos zit en de ballen zorgvuldig zijn weggestopt, is het ook wel weer fijn. De hele poppenkast met toeters en ballen, lichtjes en vuurwerk.. heeft wel weer lang genoeg geduurd. Weer tijd om normaal te doen, op z’n Gronings “du moar gewoon, den dust al maal genogt”  

 

Ondanks de vrije dagen hebben we niet heel veel extra tijd doorgebracht in de hokken. Maandag de 30e zijn we wel de hele dag bezig geweest.. Alles geënt en de hokken extra schoongemaakt. Noenoe onze stofzuiger heeft flink wat uren gemaakt met als resultaat stofvrije hokken, voor zover dat kan natuurlijk. Twee keer per jaar een extra poetsbeurt is toch niet verkeerd hoor. De hokken zijn nu klaar voor de kweek.. Op de dag van koppelen doen we nog wel erwtenstro in het vlieghok, vind ik voor de kweekperiode wel zo prettig. Doet gezellig aan, is lekker droog en de duiven hebben gelijk nestmateriaal. Als de jongen gespeend zijn gaat het stro er weer uit.

We hebben alle duiven in handen gehad (voordeel van enten) en ik moet zeggen dat het niet tegen viel. Alhoewel de duivinnen toch wel wat te zwaar waren, niet allemaal maar er zaten er een paar bij.. pffff. Twee duivinnen hadden echt obesitas en die gaan we verwijderen, ik denk dat zelfs een maagband niet helpt bij zulke dikke vreters. Jammer maar helaas! De doffers waren perfect op gewicht, ook de kweekdoffers, terwijl daar al een paar ouwe rakkers tussen zitten. Ik heb ze al wel een paar dagen aan de olie, ondanks het wekelijkse bad waren ze mij net iets te droog. Het weer speelt ook niet mee maar ik hou er van als ze lekker glad en zacht zijn, vandaar de olie.

 

Morgen (zaterdag) naar Assen om te keuren op de NKD, de eerste van dit jaar en de laatste van het seizoen ;-) Leuk, ik heb er zin in! Dinsdag de eerste bestuursvergadering van de afdeling en vrijdag nieuwjaarsreceptie van onze vereniging.

Het begint dus goed, en dat moet ook.. er is alweer genoeg te vergaderen en te bespreken. Voor je het weet is het april en zitten de duiven weer op de wagen.

Maar eerst nog de komende wintermaanden overleven.. klinkt dramatisch, dat is het niet hoor maar ik vind de maanden januari en februari verschrikkelijk. Maar goed, het hoort er bij en we moeten er elk jaar weer mee dealen.

Geniet van de duifjes en de komende kweekperiode!

 

# op de foto Noenoe, klaar voor actie..