24. dec, 2019

Vrolijk kerstfeest

Hohoho kerstfeest komt er aan! De mooiste tijd van het jaar.. Voor sommige mensen en voor sommige mensen ook niet. Wij maken er iets leuks van, het is in ieder geval heerlijk om (bijna) twee weekjes vrij te hebben van het werk en school.

Veel liefhebbers gebruiken deze dagen om te koppelen, snap ik ook wel.. een paar extra dagen vrij geeft mooi de gelegenheid om wat extra tijd te besteden in de hokken. Zo ging het bij ons eerder ook, tussen kerst en oud en nieuw koppelen. We zijn er mee gestopt omdat we altijd weer in de problemen kwamen met het uitwennen van de jongen, dat lukt gewoon niet zo vroeg in het jaar als je de hele dagen aan het werk bent.

 

We zijn al wel volop bezig met het koppelen, in ieder geval met de voorbereidingen. Maandag gaan we enten en krijgen de duiven ook gelijk een druppel tegen ongenode gasten. Het voer zal aangepast worden en de lampen gaan een uurtje langer aan. De lampen zijn nu al tot 20:00 uur aan en gaan vanaf volgende week dus tot 21:00 uur aan. Maandag als de duiven in de manden zitten gaan we de hokken extra schoonmaken en de bakken bij de kwekers open zetten. En zo gaan we rustig naar de koppeldatum toe werken.

Na het koppelen zullen er twee handen vol duiven “over” blijven, reserve en bonus duiven noem het maar. Die gaan allemaal samen in het tweede kweekhok en die mogen er wat mooi van maken. Het komt zoals het komt en anders gaat het zoals het gaat ;-)

 

De eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt weer de NKD georganiseerd, een mooi evenement voor alle leden van onze afdeling! Ik mag dit jaar duiven keuren voor de tentoonstelling, leuk man! Ik begreep dat er niet zo veel duiven zijn opgegeven voor de tentoonstelling als voorgaande jaren. Het moet ook allemaal maar net lukken om er een paar duiven klaar voor te krijgen, zoals ik al noemde.. veel melkers zijn aan het koppelen. Vorig jaar had Marit ook een paar duiven gezet, zelfs nog een prijsje gewonnen. Nu doet ze dat niet, ook omdat ik ga keuren natuurlijk.

Het wordt vast weer een leuke dag, één groot en gezellige nieuwjaarsreceptie!

 

Voor ons zullen de eerste weken van het nieuwe jaar vooral in het teken staan van onze Wit Russische gasten. Als alles goed gaat zal de klas (24 kinderen) aankomen op zaterdag 11 januari, vanaf dan is ons gezin 2 kinderen groter J. De meiden hebben dan zeven weken lang twee kleinere broertjes. De grote broers zijn ze wel gewent maar twee jongens van 8 jaar is toch wel iets anders haha! We hebben er enorm veel zin in en zoals we hebben gehoord de kinderen uit Wit Rusland ook. Alhoewel zeven weken van huis toch best wat gevoelens met zich mee brengt..

Wij wensen iedereen een leuke en gezellige kerst, maak er wat moois van.. Op je eigen manier!