17. dec, 2019

Half december alweer

We gaan het er dit jaar niet meer over hebben.. Er is al genoeg gezegd en geschreven. Ik wil nog wel even noemen dat we veel leuke en positieve reacties hebben gehad op het riedeltje van vorige week, bedankt daarvoor! Ik zag gisteren dat Jelke (Gebr.) Jager ook een mooi stuk had geschreven op zijn site, even lezen hoor, want het is zeker de moeite waard.

 

Afgelopen zaterdag naar tweede mond geweest, duiven kijken en een praatje maken. Leuke en gezellige club, goed voor elkaar daar. Voor de tentoonstelling zaten er een paar knappe duiven, vooral een viertal overnachtduiven zaten er puik bij. Ik heb de oude duivin van Daan in handen mogen nemen en heb twee keer gevraagd of het echt een overnachtduif was?!, een mooi en sterk blokje spieren, past zo tussen de snelle sprinters van ons.  

Na een paar rondjes “op ‘t rad” hebben we nog een mooi bonnetje gescoord van Tvm Mensinga.  (Trea leest dit nu ook.. ik kon het niet laten lopen lieverd, het was echt een kans 🙂). Al met al een leuke middag.

’s Ochtens eerst alle hokken in bad gehad, de duiven hadden er zin in. Is toch altijd weer een goed teken als ze met elkaar het bad in duiken. De korte dagen is wel een nadeel hoor, zonder de verwarming krijg je de duiven amper weer droog. En dat moet toch wel voordat ze de nacht in gaan..

 

Op de hokken gaat het verder prima, de laatste dagen aan de parakuur.. en anders dan andere jaren worden alle duiven maandag de 30e PMV geënt. Andere jaren doen we het altijd na het spenen van de eerste ronde jongen, voor de vliegers is dat prima maar doordat we de eieren van de kwekers overleggen, lukt het bijna niet om de vliegers en de kwekers tegelijk te enten. Komt bij dat we een paar nieuwe duiven en een paar late jongen van onszelf hebben, en dan is enten toch wel belangrijk. 

We liggen op schema voor het kopellen op vrijdag 17 januari 2020.

De laatste pennen zijn gevallen en het oude dons is ook wel zo’n beetje verdwenen, nog een paar flinke nachtvorsten en de duiven zullen super strak zijn. Is toch anders dan bij ons he, wij vetten wat aan als het winter wordt ;-) ( en in de zomer misschien ook wel). Ach ja, moet kunnen toch.. het zijn tenslotte feestdagen!

 

Nog een paar dagen werken en dan hebben we vakantie! Er staat niets gepland dus het wordt ook echt vakantie. Misschien dat we aan de slag gaan met een nieuwe kippenhok. De kippies zitten nu lekker warm in de garage, denk dat het ze wel bevalt trouwens. En als het de kippen niet bevalt dan de buren in ieder geval wel, je hoort de haan amper haha! Ze moeten lekker weer naar buiten, met de kop in de wind en de kont in de modder. We zullen zien, als de zin er is dan gaan we beginnen, en als de zin er niet is.. dan wachten we nog even.

 

# Op de foto onze haan, grote jongen hoor!