3. dec, 2019

Nog 28 dagen tot aan 2020

December, de donkere dagen voor kerst! Donker is het zeker, maar verder valt het wel mee volgens mij. Het zijn vooral de gezellige dagen voor kerst, en dan niet zozeer de kerstdagen zelf.. daar mag iedereen van vinden wat tie zelf wil, maar vooral de gezelligheid thuis! Lichtjes, kaarsjes, hapjes en drankjes, gewoon gezellig dus.

 

We zijn niet naar de nationale dagen (beurs) geweest, geen tijd.. maar vooral geen zin, eerlijk toch? En als ik het zo links en recht hoor en lees hebben we niets gemist. Sterker nog, de meeste mensen hebben spijt dat ze zijn geweest. Ik heb ook hele nare, negatieve berichten gelezen.. zo erg zal het vast niet geweest zijn. Over het algemeen is de strekking het zelfde, jammer van de energie en van de centen.

Het is sowieso erg lastig om iets te organiseren in de winterperiode waar veel liefhebbers op af komen. Laten we eerlijk zijn, de meeste verenigingen krijgen hun gebouw niet eens vol met de tentoonstelling. Denk dat de perikelen en het negatieve wat rond de NPO hangt, op dit moment op het hoogtepunt is. Eerst de boel op orde brengen en zorgen dat de neuzen de zelfde kant op staan, en dan weer denken aan de leuke randzaken van onze sport.

Misschien waren de dagen inderdaad geen succes, maar de mensen die zich vrijwillig hebben ingezet om er toch het beste van te maken verdienen een compliment. Wordt vervolgd.. Of misschien juist wel niet ;-)

 

In het weekend minimaal tijd besteed aan de duiven.. Trea zal daar iets anders over denken waarschijnlijk 😉.. Zaterdag alle hokken “in tobbe” gehad (bad) en zondagochtend aan het klussen geweest met de vloerroosters. In het jonge duivenhok hebben we roosters op de vloer geplaatst, en ik moet zeggen dat we erg tevreden zijn met het resultaat. Na het klussen nog een aantal duiven op andere hokken geplaatst, als het goed is moet het de komende periode rustig blijven. Het ruien is zo goed als klaar en dus is het rustig wachten op de start van seizoen 2020.

Zaterdag een drukke dag! Eerst keuren in Warfshuizen,  de club van duivensporticonen Hielko Postma en Reindert Meijer. Altijd gezellig en een groot aantal mooie duiven, zin in. Na het keuren richting Noordbroek voor een tafelkeuring, iets kleiner maar de club is zeker net zo gezellig. En als afsluiter hebben we zaterdagavond onze prijsuitreiking / feestavond van de vereniging. Dan sluiten we het seizoen 2019 echt af!!

We kunnen terugkijken op een mooi en goed seizoen, sportief gezien hebben we goed gepresteerd. Als combinatie hebben we ook een super mooi seizoen gehad, we hebben samen veel plezier beleeft aan onze sport. Als het komend seizoen net zo wordt dan doen we het er voor, zou wel heel mooi zijn.

Zondag een rustdag, ook echt een rustdag denk ik ❤.

 

# Foto van de nieuw geplaatste roosters in het jonge duivenhok.