29. okt, 2019

Eind oktober..

Vorige week is een groep vrienden van ons op bezoek geweest in Belarus (Wit Rusland), afgelopen jaren gingen wij zelf ook op bezoek tijdens de herfstvakantie maar helaas liet het werk het nu niet toe. We hebben redelijk veel contact met onze Wit Russische vrienden en vooral met onze “Belarus-bonusdochters”, die zitten in ons ❤!

Gisteren een mooie verrassing! Een doos vol lekkere, typische Wit Russische lekkernijen, Chocolade, koek, bonbons, bier, wijn.. en als cadeau kregen we van  Evialina een prachtig Russisch beeld van twee duiven. Hoe lief is dat! Wat krijg je toch veel van mensen die zelf zo weinig hebben, we houden van ze!      

Afgelopen vrijdag de ALV van de afdeling gehad, voor mij de tweede als bestuurslid. Het was een prima vergadering! 41 van de in totaal 55 verenigingen hebben op een leuke en goede manier mee gepraat/ vergaderd over de agenda punten. Er spraak veel vertrouwen uit, hier en daar een kritische noot maar ook hier en daar applaus. Vooral de presentaties door het bestuur vielen goed, hier hebben we veel complimenten over gekregen. Ik denk dat er een mooie basis ligt voor een goede samenwerking, samen kunnen we nog jaren vooruit.

Een minpuntje vind ik (persoonlijk) toch wel dat er een aantal verenigingen hier uit de Noord Oost hoek niet aanwezig waren. Ik begrijp dat het niet altijd makkelijk is om de agenda’s te schikken.. maar als je het hele jaar kritisch bent en ook nog eens vol goede ideeën zit, dan kun je deze vergadering toch niet missen. “Wie zwijgt stemt toe” zullen we dan maar zeggen. 

 

Vorige week schreef ik nog dat de democratie binnen onze vereniging had gezegevierd, met als voorbeeld dat de meerderheid van onze leden graag deel wil nemen aan het samenspel DOP. De democratie wint helaas niet altijd… middels een  schrijven hebben de initiatiefnemers van het DOP laten weten dat we niet welkom zijn en niet mogen deelnemen aan het spel DOP.

Het schrijven is te lezen op trouweduif0138.nl onder het tabblad nieuws. Ook nu zeg ik maar niet te veel van…

 

Project tuin is voor zover klaar.. in ieder geval klaar voor de volgende stap, alles is eruit en er ligt een mooie gele zandvlak. De container is weer van de oprit af, en je gelooft het niet maar een 20 kub’s container bastend vol met bomen, taken en weet ik wat voor groenafval allemaal. Kun je nagaan hoe mooie grote en open ruimte er nu ligt achter het huis. We zijn blij dat het afbreken klaar is, nu kunnen we weer opbouwen en dat is heel wat mooier om te doen. Zoals het nu lijkt zal de overkapping er met een week of drie staan.

Ik kon toch niet langer wachten.. Dat heb ik wel vaker trouwens, als er toch iets moet gebeuren dan maar gelijk. Het erwtenstro is uit de hokken van de jongen gehaald, de duivinnen lopen nu op een schone vloer! De roosters plaats ik nog even niet, daarmee wacht ik wel tot de rui is afgelopen. Tenminste.. dat denk ik nu ;-)  Het schoonmaken kost nu wel iets meer tijd maar het is wel een stuk aangenamer op de hokken. Dat zit natuurlijk tussen de oren, de duiven vinden het stro ook prima, maar ik vind het wel erg prettig nu.

Het ruien gaat langzaam voor ons gevoel, ook dat is natuurlijk niet zo, maar je wil zo graag de duiven weer in hun zondagse pak zien. Lekker strak en glimmend, en niet zoals de auto van de buurvrouw.. dof en beschadigd. Maar snel gaat het wel hoor, ik zag Niffou gisteren lopen en zag dat haar staart alweer helemaal uit gegroeid is. Zo zit er helemaal niets en zo is het weer compleet, een wonder der natuur zullen we maar zeggen.

 

Verder gaat het op de hokken prima! Afgelopen weekend zijn er een aantal duifjes opgehaald om elders hun kweekwaarde te vererven. Hopen dat het lukt. De duiven doen het prima, genieten net als wij van de rust. Het bijlichten is alweer begonnen, kunnen ze iets langer genieten van hun dag ;-).

Nog drie dagen en dan is ook oktober alweer voorbij, tijd vliegt en voor je het weet.. Maar eerst even verder genieten van alles wat niets met duiven te maken heeft.

# op de foto het lekkers en cadeau uit Wit Rusland.